Абонамент за бюлетин
Известия на Българска Орда. Годишник 1942. Възпоменание

Известия на Българска Орда. Годишник 1942. Възпоменание

ISBN: 9786199113578
Издател: Хистерион
Издадена: 2023
Брой страници: 156
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 21.00x28.50
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 30.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, История на България
Автор на придружаващи текстове: Димитър Ил. Димитров FLS

Предлагаме на читателите, Първото преиздаване на „Известия на Българска Орда”, Година 1942, с известно закъснение за кръглата му годишнина (1942–2022). Но и не сме се стремили само към отбелязване на тази годишнина, имаме намерение да издадем и другите три Годишници на „Известията” – 1939, 1940 и 1941.

Преиздаваме ги по три причини, които са взаимосвързани в Единството, съществуващо между Нас, Нашите Предци и Нашите Потомци. Единството, което е в основата на един истински „Обществен Договор”, който не е резултат от идеологически спекулации и/или предпоставки, а от съзнанието за Родова Принадлежност. Първите две са обективни, третата е субективна.

1/. Първата причина е, че хората които са ги списвали са Наши Учители, т.е. това е наше Задължение, което за съжаление изпълняваме с известно закъснение.
2/. Втората причина е, че научната коректност, трябва да бъде поставена над политическата коректност, която тотално е изопaчила (и продължава да изопaчава) образователната ни система. Всъщност, тази политическа коректност е явление, което в България идва с 20-годишно закъснение, спрямо Западна Европа, както всичко останало.
3/. Третата причина, която е субективна, е свързана с разбирането на политическата действителност в България през 40-те години на XX век, което трябва през анализ да доведе до разбиране на днешната ни действителност.

Трябва да си дадем сметка, как от най-динамично развиващата се държава в Европа тогава, сме това което сме днес. Трябва да си дадем сметка, че на цяла Европа сме дали пример не само за Национално развитие, но и сублимен пример за Човечност, със спасяването на Българските си граждани от Еврейски произход, докато Европа не спаси своите. Тези постижения се дължат на запазеното Българско Органично Общество, на което авторите в „Известията” са Апологетите! За което са били съдени и осъдени.

Съзнаваме, че Третата причина, вероятно надценява възможностите на мнозинството от потомците на авторите на „Известията”, но и смятаме, че е напълно възможно техните потомци да имат по-големи възможности.

С тази Надежда, влагаме тези наши скромни усилия в този летопис на Историческата цикличност, в която Човечеството живее, от както „Свят Светува”!

Книги, подобни на "Известия на Българска Орда. Годишник 1942. Възпоменание"

Тук се създава народът на бъдещето

Тук се създава народът на бъдещето

20.00 лв.
50-те най-бележити български владетели и пълководци
-10%

50-те най-бележити български владетели и пълководци

13.50 лв.
Илинденско-преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати
-10%

Илинденско-преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати

13.50 лв.
Историята на Варна

Историята на Варна

15.00 лв.
Историята на Варна 2

Историята на Варна 2

15.00 лв.
Коментари за "Известия на Българска Орда. Годишник 1942. Възпоменание"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах