Абонамент за бюлетин
Игри на смърт
-10%

Игри на смърт

ISBN: 9789544099879
Издател: Плеяда
Издадена: 2017
Брой страници: 376
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Тя е там, в леглото. Първото, което забелязвам, е лицето й. Толкова е съвършено, че ми се струва малко вероятно да съществува в истинския свят. Бялата й кожа е безупречна, чертите й – идеално симетрични, устните й - червени, влажни и плътни, се разтварят при всяка нейна въздишка, но аз съм запленен от очите й. Те са в син нюанс, какъвто никога не съм виждал, осеяни са със златни и кристални точици и са толкова проницателни, че сякаш през неговите очи стигат до моите и ме молят за нещо, което не мога да определя. Като че ли са уловили диалектиката на всяка човешка емоция – любов и омраза, екстаз и ужас, утеха и ревност – и са събрали в един-единствен поглед, който може да изравни със земята цели градове. Поразен съм.

Добре дошли в сайта „На живо”! Тук можете да пресъздадете и да изживеете най-съкровените си мечти и най-потайните си фантазии. Искате да изкачите Еверест, да присъствате на концерт на „Ролинг Стоунс”, да изживеете зашеметяваща любовна история? Готово! Можете да имате всичко, и то докато си седите на креслото у дома. Нещо повече – докато се наслаждавате на виртуалните си фантазии, ще се освободите от задръжките, налагани от нормите на обществото.

Запознайте се с Ник Колдуел – гений в областта на компютърните технологии, който е принуден да се откаже от следването си в Масачузетския технологичен институт – няма как, налага му се да работи, за да издържа болната си майка. Помощта от някогашния му състудент Том идва тъкмо навреме – благодарение на него Ник е назначен в „На живо” – компания, предлагаща на пристрастените към социалните медии неописуеми онлайн изживявания. А работата му е тайно да наблюдава сцените, създадени от потребителите, но не самоцелно, а за внедряване на нови технологии. Работа като работа, докато една нощ той не попада на сцена с участието на синеоко момиче, което накрая е убито от мъжа, представящ се под псевдонима Дьо Сад. Ник е обсебен от младата жена и не може да се отърси от спомена за нея, макар да знае, че случилото се е въображаемо.

Въображаемо е до момента, в който се появява информация за убита млада жена, която поразително прилича на момичето от фантазията на Дьо Сад. Измислицата се превръща в жестока реалност. Убийствата продължават и от Бостънската полиция започват разследване, в което неохотно включват Ник и приятелката му Ивет – умела хакерка. Само че при виртуалната реалност нищо не е, каквото изглежда, и събитията започват да стават зловещи…

Трилър, изпълнен с толкова неочаквани обрати, че тъкмо когато си кажете: „Този е убиецът!”, следва изненада, напомняща удар между очите – бум! Браво, Дейвид Хосп!
Ню Йорк Таймс

-------------------

От първата до последната страница тази книга се лее като река. Сюжетът се случава на едно много добро място, а писането е леко за мозъка, макар и да повдига някои интересни въпроси като морала, личното пространство и в какво сме се превърнали като индивиди и общество във века на интернета.
Препоръчвам тази книга на всички, които искат да прочетат нещо плътно и добре написано, което изследва най-тъмните страни на човешката природа.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Игри на смърт"

Зодия Убиец
-10%

Зодия Убиец

Дейвид Хосп

12.60 лв.
Специален агент

Специален агент

Нелсън Демил

19.99 лв.
Порочни истории - колекция
-5%

Порочни истории - колекция

Ана Хуанг

56.05 лв.
Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци
-10%

Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци

Джеси К. Сутанто

20.70 лв.
12 месеца на живот и смърт
-10%

12 месеца на живот и смърт

Джеймс Патерсън, Майк Лупика

19.80 лв.

Други книги от Дейвид Хосп

Коментари за "Игри на смърт"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах