Абонамент за бюлетин
Затопек
-10%

Затопек

ISBN: 9786191864577
Издател: Жанет 45
Издадена: 2018
Брой страници: 204
Корична цена: 35.00 лв.
Цена: 31.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
„На границата между болката и страданието момчето се превръща в мъж“, казва Емил Затопек. Като достига предела на възможностите на собственото си тяло, той се превръща във феноменален бегач и един от най-славните спортисти в света.

На олимпийските игри в Лондон през 1948 година побеждава в бягането на 10 000 метра и се класира втори в бягането на 5 000 метра. Но Затопек не смята това за свой голям успех. На следващата олимпиада успява да извоюва за Чехословакия три златни медала и става легенда, като прибавя към това и още една лична

победа – опълчва се срещу режима в подкрепа на своя колега Станислав Юнгвирт и успява да принуди властите да пуснат младия атлет на олимпиадата.

В графичната новела „Затопек“ можете да съпреживеете успехите на Емил Затопек и запознанството с голямата му любов Дана, благодарение на текста на Ян Новак и на завладяващия визуален разказ на Яромир 99.

---------------------

Ян Новак (1953) е изтъкнат чешки писател, преводач и публицист. През 1969 година емигрира с родителите си през Австрия в САЩ, живее в Чикаго, сега отново си е у дома, в Чехия. Неговият роман „Засега бива“ („Пасека“ 2004, „Арго“ 2011) през 2005 г. в националния конкурс за литература „Магнезия Литера“ е отличен като книга на годината. В издателствата „Пасека“ и „Арго“ издава биографията на Милош Форман „Знам ли?“ (2013) и интервю с Джон Бек – „Живот извън категорията“ (2015). „Затопек“ е негов дебют в комиксите.

Яромир 99 (1963), със собствено име Яромир Швейдик, е раздвоен между света на музиката и комикса. Става известен като член на групите „Priessnitz“ и „Умакарт“ и като художник на трилогията „Алоис Небел“. Взема участие и като съсценарист и аниматор на нейната успешна филмова адаптация (2011), която получава наградата на Европейската филмова академия в категорията Най-добър анимационен филм. За авторския си комикс „Централният нападател“ получава наградата „Muriel“. За английското издателство „SelfMadeHero“ създава комикс по романа на Франц Кафка „Замъкът“ (2013), който е номиниран за престижната награда „Eisner“. Живее и работи в Прага.

Книги, подобни на "Затопек"

Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Други книги от Ян Новак

Коментари за "Затопек"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах