Абонамент за бюлетин
Законът за детето
-10%

Законът за детето

ISBN: 9786191508716
Издател: Колибри
Издадена: 2017
Брой страници: 248
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Фиона Мей обича съпруга си, обича класическата музика, обича да свири на пиано, но работата й като съдия в Семейното отделение на Висшия лондонски съд е голямата й страст. На петдесет и девет години Фиона преживява криза в семейния си живот и е на път да изгуби съпруга си, но въпреки всичко остава отдадена на каузата на децата. И на Адам Хенри, непълнолетния юноша Свидетел на Йехова, болен от левкемия, отказващ да приеме кръвопреливането, което ще го спаси. Фиона решава да посети Адам в болницата и да се увери лично в способността му да взима решения. Между романтичното момче и зрялата жена се създава особена емоционална връзка, която ще има неочакван финал. Историята се развива на фона на подробно описани дела, свързани с т. нар. благополучие на детето, за което британският закон от 1989 г. гласи, че трябва да бъде „първостепенно съображение на съда”. И повдига не един въпрос от морално естество: къде започва и къде свършва интересът на децата? Какви са правата на възрастните и доколко би следвало да ги упражняват? И какви са отговорностите им? До каква степен безпристрастното правосъдие може да излекува раните, нанесени на децата от семействата и обществото?

Иън Макюан не дава окончателен отговор на тези въпроси, към които само ни насочва с умението си деликатно да съчетава описанието на грубата материална реалност с поетичната извисеност на духовния живот.

----------------

От първата страница осъзнах, че "Законът за детето" на Иън Макюън ще ме завладее. Тази новела е повече изследване върху характерите, отколкото проста съдебна драма, тъй като засяга брака, религията и житейските избори. Историята се върти около съдията Фиона Мей, която се изправя пред криза в брака си, подлага под въпрос изборите в живота си и на практика застава на ръба на личния и професионалния си живот.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Законът за детето"

Уроци
-10%

Уроци

Иън Макюън

31.50 лв.
Хлебарката
-10%

Хлебарката

Иън Макюън

10.80 лв.
Машини като мен
-10%

Машини като мен

Иън Макюън

18.00 лв.
В черупката
-10%

В черупката

Иън Макюън

13.50 лв.
Операция "Сладкоугодник"
-10%

Операция "Сладкоугодник"

Иън Макюън

18.00 лв.

Други книги от Иън Макюън

Коментари за "Законът за детето"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах