Абонамент за бюлетин
Жътварят

Жътварят

ISBN: 9789544221218
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Трудно можем да повярваме, че позицията на жътвар на Отвъдното може да бъде до такава степен примамлива, че и други да я пожелаят, но е факт - Смърт има конкуренция!

Балансът в света на Диска е разкачен от осите си, защото някой там, уж вещ по следсмъртните въпроси, е решил, че Смърт е твърде очовечен! (забележете… а може и да е?), за да изпълнява задълженията си по правилния начин. Останал светът без Смърт настъпва чуден хаос - Дискът се пренаселва от щъкащи призраци, зомбита и полтъргайсти. Докато търсят заместник на пенсионирания Смърт, няма кой да събира мъртвите...

Толкова очарователно смешни и остроумни са премеждията на Смърт в „Жътварят“, че за пореден път читателят ще се увери в гениалното и недостижимо въображение на сър Тери Пратчет.

Ревизорите изпращат Смърт заедно с пясъчния му часовник да води не-живота си като обикновен човек. Какво ще се случи, щом Смърт изведнъж се сдобие с време? Минутите се ронят и когато времето свърши - той ще...

Междувременно с хумор и с очакване за предстоящото ще погледнем към магьосниците от Невидимия университет и активиста Рег Шу, защитаващ правата на мъртъвците. Ангажиментите на Шу нарастват покрай създалата се ситуация, а в свитата му се присъединяват немъртвият/зомби магьосник Уиндъл Пунс, един караконджул, вампир и Иксолит, банши с говорен дефект.

Какво щастие, че в света на Диска колкото по-малък е шансът на един план да успее, толкова по-сигурно е, че той ще успее, защото спасението на Диска лежи в ръцете на тази чудновата тумба герои.

Смърт ще бъде ли отново Смърт, или неговият наместник ще победи в двубоя? Разберете в „Жътварят“.

Смърт го няма - смятат го за... хъм... изчезнал. А това причинява хаоса, който е задължителен след прекратяване на особено важна комунална услуга. Светът на Диска вече гъмжи от призраци и полтъргайсти. Активистът за правата на мъртъвците Peг Шу (един от девизите му гласи: „Защо търпите да ходят по вас?“) изведнъж има повече работа, отколкото някога си е мечтал. А току-що починалият Уиндъл Пунс се събужда в ковчега и установява, че се е върнал към живота във вид на труп. И ето - на Уиндъл и не особено плашещата групичка неумрели в Анкх-Морпорк се пада мисията да опазят света на живите. През това време в малка ферма далеч, много далеч от града един висок мрачен непознат се оказва много сръчен с коса в ръцете. Има реколта за прибиране в хамбарите. И едно твърде странно единоборство за спечелване.

Книги, подобни на "Жътварят"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Жътварят"
sammi - 10/07/2011
tova e nai qkata kniga na sveta!!!
koiti iska da se previva ot smqh id se smee do salzi trqbva da q pro4ete!!!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах