Абонамент за бюлетин
Живот и наука през моите очи
-10%

Живот и наука през моите очи

ISBN: 9789540915449
Издадена: 2021
Брой страници: 980
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 17.00x24.00
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 27.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Биографична литература
Мемоари

Акад. Атанас Атанасов е един от водещите земеделски учени в България с дългогодишен и впечатляващ опит в теорията и практиката. Някои от неговите перспективни виждания са изпреварили времето и очевидно ще имат значение не само за сегашното, но и за бъдещото поколение. Книгата „Живот и наука през моите очи" съдържа важни разработки и послания, които се радват и на широко международно признание. Авторът е известен не само като един от пионерите на растителната биотехнология в България от 1967 година, но и със значимите резултати, които той постига в направленията тъканни и клетъчни култури (ин витро клонално микроразмножаване, ембриокултури, хаплоидия и дихаплоидия, сомаклонално вариране, соматична хибридизация) и молекулна генетика и геномика (ДНК клониране и пренос, ДНК свързани маркери и метаболомика). Много от тях са намерили отражение, както във водещи реномирани списания на света, а така също и в селекционните полета на България и редица западни държави и селекционни фирми.

За разлика от мнозина, той не противопоставя генните технологии на биологичното земеделие. А ги разглежда като съвместими и удачни, както за интензивното, така и за биологичното земеделие. В тази връзка, той предвижда и перспективите, свързани с изследванията при микробиома (микроорганизмите), на чиято база чрез прилагане на съвременните геномни технологии се очаква да се открият или създадат нови генерации от микроорганизми, служещи като биологични торове и пестициди. Това, което прави книгата особено привлекателна и полезна не само за учените, но и за обикновения читател е, че със своите познания и проницателност автора разглежда в дълбочина връзката и взаимоотношенията между генома на човека, качеството и безопасността на храните и здравето и дълголетието на човека.

Книги, подобни на "Живот и наука през моите очи"

Георги Мишев. Литературна анкета

Георги Мишев. Литературна анкета

Георги Мишев

17.95 лв.
По следите на времето

По следите на времето

Благовеста Касабова

20.00 лв.
Несвършващо време. Спомени
-10%

Несвършващо време. Спомени

Петър Стоянович

26.10 лв.
Лице без маска, или преди да се разсмеем
-10%

Лице без маска, или преди да се разсмеем

Шемуел Бехар

27.00 лв.
Места, събития, човеци
-5%

Места, събития, човеци

Веселин Вучков

17.10 лв.

Други книги от Атанас Атанасов

Коментари за "Живот и наука през моите очи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах