Абонамент за бюлетин
Живот в зоната на преход
-10%

Живот в зоната на преход

ISBN: 9789544749088
Издател: Кибеа
Издадена: 2021
Брой страници: 240
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Познай себе си
Наръчник за устойчива психика в периоди на промяна

Читателите на д-р Холис го познават като проникновен мислител с дълбоки и изкусни прозрения за вътрешното развитие на човека.

В Живот в зоната на преход разширява обхвата на своето внимание, като разглежда връзката между вътрешните борби у човека и бързите промени в съвременната реалност. Книгата ще ви научи как да ползвате инструментите на дълбочинната психология, класическата литература, философията, сънищата и митовете, за да получите достъп до ресурсите, в които са намирали подкрепа нашите предци в най-тежките си моменти.

Чрез тези подходи за вътрешно изследване ще получите достъп до своя локус на познанието – изворът на дълбока устойчивост, който е извън егото, винаги е на наше разположение и може да ни укаже пътя, за да ни върне към императивите на нашата душа.

Въпреки че много от съвременните предизвикателства са уникални, пътят пред нас като индивиди и общество винаги ще зависи от неизмеримия ни потенциал за творчество, мъдрост и връзка с една реалност, която е по-голяма от самите нас. Тук няма да намерите лесни отговори или успокоения. И въпреки това между страниците на Живот в зоната на преход ще откриете основания за надежда.

Можем да намерим източници на подкрепа в моментите, в които тя не идва отникъде – учи Холис. – Когато понесем непоносимото,преминаваме през пустинята и се озоваваме в живителен оазис,за който изобщо не сме знаели.

Авторът представя холистичната рамка на човешката психика, която обяснява как промените в енергията, чувствата и мечтите са свързани със социалната функция и психопатологията.

Практическите съвети, илюстрирани с примери от дълбоките му познания в областта на литературата, подчертават универсалността на архетипите през различните времена и култури.

Книги, подобни на "Живот в зоната на преход"

Скрита дарба
-10%

Скрита дарба

Полина Помплиано

17.91 лв.
Стани каквото си
-5%

Стани каквото си

Алън Уотс

17.10 лв.
Как да живеем в ерата на тревожността
-10%

Как да живеем в ерата на тревожността

Франк Талис

23.40 лв.
Капанът на перфекционизма
-5%

Капанът на перфекционизма

Томас Къран

20.81 лв.
Наръчник за критическо мислене
-5%

Наръчник за критическо мислене

Росен Люцканов

28.41 лв.

Други книги от Д-р Джеймс Холис

Коментари за "Живот в зоната на преход"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах