Абонамент за бюлетин
Животът е приказка

Животът е приказка

ISBN: 9789542615194
Издател: Хермес
Издадена: 2020
Брой страници: 272
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 17.95 лв.
Цена: 17.95 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Познай себе си
- Учителю, какво трябва да направя, за да не се чувствам вечно недоволен и сърдит? Едни хора говорят прекалено много, други са невежи. Трети – равнодушни. Мразя лъжците и се дразня от клеветниците.
- Ами живей като цветята! – отговорил учителят.

- Какво означава да живея като цветята? – попитал ученикът.

- Погледни внимателно тези цветя – продължил учителят, сочейки туфа перуники в градината. – Те се раждат върху тор, но са чисти и ухаят. Извличат от вонящата пръст всичко полезно и здравословно за тях, но не позволяват на киселата почва да накърни свежестта на листенцата им. Редно е да се тревожиш от собствените си грехове, но не бива да допускаш чуждите пороци да те притесняват. Техните недостатъци са си техни, не твои. А след като не са твои, няма причина да се безпокоиш. Затова упражнявай умението да отхвърляш всичко лошо, идващо отвън. Това означава да живееш като цветята.



Кратки, забавни, наситени с мъдрост и емоция, историите в тази книга ще ни изправят пред основни въпроси за това как живеем, как общуваме и какъв смисъл придаваме на битието си. За да ни припомнят: животът винаги е приказка, от нас зависи каква ще е собствената ни житейска история.

------------------------------

Жаума Солер и Мария Мерсе Конангла са признати експерти в областта на психологията и личностното израстване. Създатели са на концепцията за емоционална екология, както и на Института за емоционална екология, който развива и прилага идеите им. Автори са на няколко книги, които се радват на голям успех в Испания: „Емоционална екология”, „Емоционалните кризи”, „Сърце, което чувства, очи, които виждат”, „Двадесетте перли на мъдростта”, „Изживей приказката” и др.

Любознателността и стремежът към нови познания обуславят пътешествията на авторите по целия свят. Целта им е да опознаят различни култури и традиции, да разширят хоризонтите си. Това им позволява да съчетават в едно хармонично цяло западното знание и източната мъдрост.

Книги, подобни на "Животът е приказка"

Може и да греша
-10%

Може и да греша

Бьорн Натико Линдеблад

16.20 лв.
Скрита дарба
-10%

Скрита дарба

Полина Помплиано

17.91 лв.
Стани каквото си
-5%

Стани каквото си

Алън Уотс

17.10 лв.
Как да живеем в ерата на тревожността
-10%

Как да живеем в ерата на тревожността

Франк Талис

23.40 лв.
Капанът на перфекционизма
-5%

Капанът на перфекционизма

Томас Къран

20.81 лв.

Други книги от Ж. Солер

Коментари за "Животът е приказка"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах