Абонамент за бюлетин
Етикет за тийнейджъри
-10%

Етикет за тийнейджъри

ISBN: 9789547421356
Издател: Слънце
Издадена: 2008
Брой страници: 232
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Всичко за тийнейджъра
Има хора, които винаги постъпват по най-подходящият за конкретната ситуация начин и правят това с невероятна лекота. Но има и такива, които се държат като слон в стъкларски магазин и сякаш с поведението си успяват да предизвикат единствено присмех и неодобрение от страна на околните. В тийнейджърска възраст това неумение да се държиш в обществото и неувереността при общуването с околните е особено болезнено и може да стане причина за различни комплекси. Но дори и да няма такива драматични последици, би било добре децата да са подготвени за възможно най-различни ситуации, в които биха могли да попаднат. Практична и забавна, тази книга е чудесен помощник за тийнейджърите. В нея те ще намерят безценни съвети, стратегии и препоръки как да се държат в обществото, когато са на гости, на събиране с приятели, на официални събития, в работна среда и т.н.
"Етикет за тийнейджъри" не е стандартна книга за протокол и в нея не става дума единствено за това как да си сложиш салфетката, когато се храниш в ресторант, кое блюдо с какви прибори се яде или какво да облечеш за официален повод (въпреки че и тези въпроси са разгледани). Тук е обърнато внимание на по-всекидневни неща, като как да се държиш в потенциално притеснителни ситуации (първа среща; водата в тоалетната не тръгва, а ти си на гости; току що си счупил нещо в чужд дом), както и на някои основни правила за поведение (как да поздравяваш, да правиш комплименти или да приемаш такива; как да реагираш, ако някой ти разказва виц, който вече знаеш; как да не обиждаш домакините, когато не обичаш нещо от онова, което ти е сервирано). Авторите са засегнали и темата за общуването в интернет. Има специална глава, посветена на контактуването във форуми и чат стаи, на писането и отговарянето на имейли, на безопасността в мрежата и т. н.
Почти няма потенциално смущаваща за младите хора ситуация, която да не е разгледана в тази книгата. Как да поканиш някого на среща? Как да разговаряш с родителите на гаджето? Как да бъдеш перфектният домакин на най-забавното парти? Как да бъдеш истински джентълмен (или истинска дама)? Как да се облечеш за първото си интервю за работа?
От ходенето на срещи, през купоните, интервютата за работа и етикета в интернет до грубите шеги и неудобните ситуации, в които понякога изпадат тийнейджърите, този наръчник за оцеляване в обществото ще даде отговор на всички въпроси, които те се смущават да зададат на глас...

Книги, подобни на "Етикет за тийнейджъри"

70 опасни неща, които да направите заедно с децата си

70 опасни неща, които да направите заедно с децата си

Иван Фурнаджиев

18.00 лв.
Пубертет без тревоги. Наръчник за оцеляване на тийнейджъри
-10%

Пубертет без тревоги. Наръчник за оцеляване на тийнейджъри

Лизи Кокс

14.31 лв.
116 игри за трениране на мозъка
-10%

116 игри за трениране на мозъка

Хорхе Батльори

16.20 лв.
Възпитание без сълзи и капризи
-10%

Възпитание без сълзи и капризи

Марина Аромщам

13.49 лв.
Уважение
-10%

Уважение

Инти Чавес Перес

16.20 лв.

Други книги от Джейн Голдман

Коментари за "Етикет за тийнейджъри"
katenceto - 27/01/2011
da si q ku pq li kajete ???????????????

Kari - 04/01/2010
Леле тази книга я нямаше никъде аз я исках за Коледа,леля обиколи цялата София и я нямаше никъде.Но леля ми я поръча и ми я подари за Коледа.Искам много да я прочета-мисля че е интересна.Дано да е хубава.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах