Абонамент за бюлетин
Емоционалната интелигентност
-5%

Емоционалната интелигентност

Издател: Изток-Запад
Издадена: 2011
Брой страници: 448
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 20.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Познай себе си
От излизането си през 1995 г. "Емоционалната интелигентност" е световен бестселър, преведена е на 30 езика с над 5 милиона продадени копия. Първото й издание у нас е отдавна изчерпано и се намира само при букинистите на баснословни цени. Преведена наново, "Емоционалната интелигентност" е вече достъпна за всички, които искат да се докоснат до едно ценно и различно гледище за човешката интелигентност.

Неотменна съдба ли е коефициентът на интелигентност? Май не чак толкова, колкото си мислим. Вълнуващата и убедителна книга на Даниъл Голман твърди, че нашият възглед за интелекта е твърде тесен и пренебрегва жизнено важен набор от способности, които са от изключителна важност за това как се справяме в живота.

Черпейки от фундаментални изследвания на мозъка и поведението, Голман показва кои фактори действат, когато хора с висок коефициент на интелигентност пропадат, а такива със скромни постижения на тестовете се справят изненадващо добре. Тези фактори, сред които са самоосъзнатостта, самодисциплината и емпатията, представляват цяло ново измерение на ума, което авторът нарича "емоционална интелигентност". Макар и детството да е критичният период за нейното формиране, тя в никакъв случай не е определена с раждането. Емоционалната интелигентност може да бъде подхранвана и укрепвана през целия живот – с непосредствени ползи за нашето здраве, за връзките и работата ни.


За автора:

Д-р Даниъл Голман е едно от водещите имена в "Ню Йорк Таймс". Той отговаря за материалите, посветени на науките за поведението и мозъка. Статиите му се публикуват в други периодични издания по целия свят. Преподавал е в Харвард (където е получил и докторската си степен), и до неотдавна беше главен редактор на "Psychology Today". Автор е на книгите "Vital Lies, Simple Truths", "The Meditative Mind", както и на "The Creative Spirit" (в съавторство).

Книги, подобни на "Емоционалната интелигентност"

Емоционалната интелигентност
-5%

Емоционалната интелигентност

Даниъл Голман

26.51 лв.
Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

32.00 лв.
Блажено дихание

Блажено дихание

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Богатството, което не се купува с пари
-5%

Богатството, което не се купува с пари

Робин Шарма

19.00 лв.

Други книги от Даниъл Голман

Коментари за "Емоционалната интелигентност"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах