Абонамент за бюлетин
Експериментална психология
-5%

Експериментална психология

ISBN: 9789543217922
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2011
Брой страници: 562
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 22.00x30.00
Корична цена: 50.00 лв.
Цена: 47.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа
Видните изследователи Бари Х. Кентауиц, Хенри Л. Родигър ІІІ, Дейвид Дж. Елмс приемат базиран на примери подход към основите на изследователската методология. Техният текст е организиран по теми, например изследване на човешките фактори, ученето, мисленето и решаването на проблеми – уникална характеристика, която помага на студентите да свържат понятията на здравата методология с техните практически приложения. Тъй като авторите използват дузини внимателно подбрани примери от реалния свят, студентите могат да разберат въпросите и проблемите, които се появяват при провеждането на изследвания. По-важното: те могат да развият разбиране как да прогнозират и да решават проблемите в собствените им изследвания.
Характеристики
Текстът е организиран по теми, а не по методи. Единственият текст по експериментална психология за бакалавърско равнище на пазара, който е организиран по съдържателни/изследователски области, тази книга помага на студентите да свържат понятията на солидната методология с техните практически приложения.
Фундаменталните глави в Първата част въвеждат читателите в конструирането на теория, наблюдението и експерименталните изследователски техники, етичните въпроси и четенето и писането на изследователски доклади. Всяка от десетте глави във Втората част е посветена на конкретна съдържателна област (например психофизика, възприятие и обуславяне и учене). В тези глави авторите обсъждат и изясняват изследователските методи в контекста на действителните изследвания, провеждани в конкретните съдържателни области.
Рубриката "Експериментални теми и илюстрации с изследвания" е основната част от всяка глава. Тук два или три методологически въпроса се представят в контекста на действителни изследователски проблеми. Например в десета глава авторите обсъждат трудностите на ефектите на пода и на тавана в контекста на действителен експеримент върху паметта, в който възниква тази трудност.
Рубриката "От проблема към експеримента: тънкости" представя обосновката зад решенията, вземани по отношение на експерименталния план – колко изследвани лица да има, защо се избира променлива Х, а не Y и т.н., – когато хипотезите се свеждат от общата форма в конкретните детайли на експеримента.
Рубриката "Психология в действие" предлага безопасни и прости експериментални демонстрации, които почти не изискват оборудване и могат да се използват във и извън учебните часове, давайки на студентите идеална възможност да приложат това, което са научили. Например седма глава включва демонстрация на ефекта на Струп, а четиринадесета представя методи за измерване на собствената "лична територия" или "капсула".

Кое е новото в това издание?
Това е пълна преработка и осъвременяване на класически текст и отразява най-новите насоки на Американската психологическа асоциация за стила.
Авторите са осъвременили изследванията, използвани за илюстрация в цялата книга, добавяйки актуални позовавания и по-интересни примери по теми като ефекти на взаимодействието в когнитивния контрол, зрителна острота и използване на модели за обясняване на умственото натоварване.
Това издание включва по-интегрирано представяне на генетиката и когнитивната невронаука.ата и когнитивната невронаука.

Книги, подобни на "Експериментална психология"

101 неща, които всеки мъж трябва да знае

101 неща, които всеки мъж трябва да знае

Колектив

19.99 лв.
Съвременни френски философи за спорта
-10%

Съвременни френски философи за спорта

Колектив

18.00 лв.
Предай нататък любовта

Предай нататък любовта

Колектив

15.95 лв.
Психология на глупостта
-5%

Психология на глупостта

Колектив

19.00 лв.
Проучвания на аутизма. Психоаналитично изследване
-10%

Проучвания на аутизма. Психоаналитично изследване

Колектив

22.50 лв.

Други книги от Колектив

Коментари за "Експериментална психология"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах