Абонамент за бюлетин
Езотериката и шаманите на Кремъл
-10%

Езотериката и шаманите на Кремъл

ISBN: 9789543450312
Издател: Распер
Издадена: 2011
Брой страници: 268
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Тайни и загадки
Какъв е смисълът на човешкия живот? Има ли живот след смъртта? Има ли Бог? Как и защо е създаден този свят? Има ли и други планети във Вселената, където би могъл да съществува разумен живот? Има ли извънземни? Какво представляват времето и пространството? Има ли магьосници? Верните отговори на тези въпроси сигурно биха направили земния ни живот по-смислен и по-красив. Но истинското познание все остава заключено зад триста ключа или заровено в безброй кивоти. Дали ще можем да стигнем до него, дали ще можем да го разпознаем в гъстата гора от лъжи и заблуди зависи само от нас. Зависи как живеем и за какво губим времето си. Защото, ако глупакът по цял ден се чуди как да убие времето, то времето хилядолетия се чуди как да убие гения.

Книги, подобни на "Езотериката и шаманите на Кремъл"

Новият световен ред
-5%

Новият световен ред

Хърбърт Уелс

13.30 лв.
Пробуждането
-10%

Пробуждането

Стойчо Керев

22.50 лв.
Порталът към мистериозния свят

Порталът към мистериозния свят

Колектив

32.00 лв.
Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени
-10%

Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени

10.80 лв.
Катастрофите, които разтърсиха света
-10%

Катастрофите, които разтърсиха света

Михаил Гуров

18.81 лв.

Други книги от Пламен Григоров

Коментари за "Езотериката и шаманите на Кремъл"
Георги Тодоров - 27/02/2011
Книгата е разтърсваща. След като я прочетох вече гледам по съвсем друг начин на живата, смъртта и света. Предлагам кратък откъс от увода на тази книга:
"...Единствената безспорна истина за мен е, че все още знаем твърде малко, за да разберем и покорим света в рамките на един човешки живот. Голямото истинско познание като че ли все остава заключено зад триста ключа или е заровено в безброй кивоти, които никой все още не е изровил. Истина е обаче, че това познание съществува. Дали ще можем да стигнем до него, дали ще можем да го разпознаем в гъстата гора от лъжи и заблуди, зависи само от нас. Зависи как живеем и за какво губим времето си. Защото, ако глупакът по цял ден се чуди как да убие времето, то времето хилядолетия се чуди как да убие гения.
Може би по-любознателните читатели знаят, че за основоположник на тайните знания, на езотериката, се смята Хермес Меркурий Трисмегист, живял във 2-3 хилядолетие преди новата ера в Древен Египет; той оставил повече от 30 хиляди ръкописа във всички сфери на човешките знания. Твърди се, че езотеричното наследство на Атлантида е достигнало до нас именно чрез Хермес. Днес в напредналите страни като Русия и САЩ съществува науката ениология. Според тази наука ние сме петата раса на Земята, след нас ще има шеста, която ще бъде инкарнация на нашата цивилизация – на Атлантида и Лемурия, както и на други цивилизации. Неслучайно през последното десетилетие на епохата на Рибите най-сериозните физици влязоха в езотериката и станаха лечители. Науката тихомълком, но много сигурно, образно казано, уверено се приближава до Бога.
На границата при смяната на епохите се извършва очистване на цивилизацията от “глупостите”. Учени твърдят, че се забелязва някакво “зануляване на кармата”. Създателят на концепцията ениология, генерал-майор Фиряз Р. Ханцеверов (президент на Международната академия на енерго-информационните науки), сам влиза в езотеричната практика и реализира принципа на херметизма, наречен така по името на Хермес; “херметизъм” означава “закрит”. Защото езотеричните школи, кланове и ордени скривали своите знания от другите хора и рано или късно това се обръщало срещу самите езотерични направления, които се саморазрушавали и загивали. Една легенда разказва, че Хермес веднъж събрал учениците си им дал задачата “...Да разработят и адаптират езотеричните знания за профаните...” Терминът “профан” означава “който не е минал инициация (тайното посвещаване) в езотеричния клан”. Учениците на Хермес се пръснали по цял свят и така се появили религиите. Затова коренът на всички религии е Древният Египет, макар че днес те са претърпели сериозни трансформации. Много религии толкова са променени, че на практика е невъзможно да се открие първоначалният им езотеричен смисъл. Тази трансформация довела до това, че целият ни живот днес е пронизан от магически култове и ритуали. Внимателно скриваните по-рано знания в профанизиран вид станали достъпни за всеки желаещ. И това не било случайно. Някога великите езотерици били единици, сега магьосниците са под път и над път. Магията и магьосничеството са само приложна част на теоретичната езотерика. Оня, който се нарича маг или магьосник, намалява своя интелектуален потенциал и енергийно ниво. Езотериката предполага многопланово знание. Магията е само конкретната страна на действието. За един селски магьосник е трудно да стигне нивото на езотериката. Той може да изчете цял куп магическа литература с всичките ритуали и да научи кабалистичния език на символите, но за да стане езотерик, е необходим не само широк кръгозор във всички сфери на знанията, но още и да живее в езотериката. Именно този живот в езотериката и до ден-днешен е голямото табу и до него имат достъп само малцина избранници.
Тъжното и страшното е, че зад почти всичките приказки за величие и безсмъртие се крие желанието човечеството да бъде подчинено на една-единствена власт и воля, а човекът да бъде превърнат в марионетка. Така тайната наука не е нищо друго освен тайно и страшно оръжие, насочено против човека. Именно за това оръжие, за неговите реални измерения и модификации ще стане дума в тази книга."

Милан Мануилов - 11/02/2011
Отдавна се интересувам от една тема, която е малко застъпена в българските издателства - психотрониката, управлението на човека с био- и технически средства, зомбирането. Вероятно темата е засекретена. Но тази книга задоволи много добре моето любопитство. Научих много за фината материя и лъчите на смъртта, за телепатията, материята на душата и окултните тайни на Кремъл (за ясновидците и астролозите на най-могъщите спецслужби в бившия СССР - КГБ и ГРУ, които са определяли пътищата на първите лица в държавата). Според мен книгата е едно от най-интересните четива, които съм чел през последните две години.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах