Абонамент за бюлетин
Едноетажна Америка
-10%

Едноетажна Америка

ISBN: 9786197300406
Издател: Вакон
Издадена: 2018
Брой страници: 424
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
През есента на далечната 1935 г. великите руски сатирици Иля Илф и Евгений Петров поемат на пътешествие в САЩ като кореспонденти на вестник „Правда“.

От личните им впечатления се ражда „Едноетажна Америка“ – пътепис с особен заряд, въздействащ като роман, който се нарежда сред най-значимите творби на руския творчески тандем.

Придружавани от семейната двойка Адамс, Илф и Петров прекосяват Америка от Атлантика до Тихия океан и обратно в своя новозакупен сив форд.

По време на това вълнуващо приключение те успяват да посетят 25 щата, спират в стотици градове, срещат хора от всички прослойки – от работници в заводите до предприемачи и интелектуалци, сред които самите Хенри Форд и Хемингуей. И въпреки че се качват на емблематичната „Емпайър Стейт билдинг“, техният поглед е отправен към „едноетажната“ Америка.

С проницателност и добронамерена ирония те представят живота на обикновения американец, а не чудесата на техниката и строителството. В книгата те не съдят, а достоверно обрисуват онова, което виждат, не слагат етикет, а се опитват да разберат тази огромна страна в контраста й между Южните щати и Западното крайбрежие.

С типичното си остроумие авторите предлагат любопитен поглед към икономиката, държавното устройство, бита, религията и изкуството. Многократно цензурирана в Русия, днес „Едноетажна Америка“ носи в себе си прелестта на изящната ирония, така характерна за господата Илф и Петров, и отправя предизвикателство към въображението на съвременния читател.

-----------------

Колко брилянтна книга – искрена, подробна и изключително забавна! Докато Илф и Петров не можеха да спрат да сравняват САЩ с СССР, аз не можех да спра да ги сравнявам с модерна Русия – и макар 80 години да са изминали откакто е написана книгата, те изглежда все още много си приличат.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Едноетажна Америка"

Златният телец
-10%

Златният телец

Иля Илф, Евгений Петров

14.39 лв.
Дванадесетте стола
-10%

Дванадесетте стола

Иля Илф, Евгений Петров

14.39 лв.
Дванайсетте стола
-10%

Дванайсетте стола

Иля Илф, Евгений Петров

12.60 лв.
Дванайсетте стола
-10%

Дванайсетте стола

Иля Илф, Евгений Петров

14.40 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.

Други книги от Иля Илф

Коментари за "Едноетажна Америка"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах