Абонамент за бюлетин
Едит Пиаф
-10%

Едит Пиаф

ISBN: 9786191641499
Издател: Enthusiast
Издадена: 2015
Брой страници: 520
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Направи си сам, Биографична литература
Невероятната съдба на певицата, която смая света, но остана завинаги тъжна.

------------------

„Животът й бе толкова тъжен и толкова красив, че изглежда невероятен.” Тези думи на Саша Гитри сякаш описват по най-добрия начин земния път на Едит Пиаф.

За бурните й дни и за феноменалния й успех на сцената разказва нейната полусестра Симон Берто. С цветист език и изключително увлекателно тя ни прави свидетели на кариерата на Пиаф, която започва да пее по улиците на петнадесет години и стига до най-скъпите вариетета на Франция и САЩ и до най-големите зали.
Като вярна спътничка на Едит Пиаф Берто става очевидец на величави епизоди от сценичния й живот, но също така и на интересни случки от интимния свят на звездата. Авторката разказва за съвместната работа на Пиаф с известни френски композитори, поети, певци като Ив Монтан, Шарл Азнавур и др., за любовта й с боксьора Марсел Сердан, за брака й с Тео Сарапо и за всичките й срещи, приключения, увлечения и разочарования.

И така, парченце по парченце, изгражда образа на великата Едит Пиаф - тя е деспотична, ревнива, взискателна, но и всеотдайна и грижовна. Понякога е властна и непоносима. Славата и парите успяват да завъртят главата й, а ласкатели й повтарят, че тя е най-голямата, най-хубавата, най-добрата. Но когато угаснат светлините, в мрака остава една изхабена жена, съсипана от наркотиците и алкохола. Една жена с болно сърце – с белези от удари, защото, харесвана и обожавана от много мъже, тя не е пощадена от нито един от тях. Но преди всичко една жена с голям глас. Глас, който помита града, вихри се над площадите, за да възпее любовта на предградията, на улицата, на случайните срещи, на празненствата... Той идва от дъното на душата и раздира сърцата вече десетилетия...

-------------------

Симон Берто е родена през 1916 г. в Лион, Франция. Твърди, че е полу сестра на Едит Пиаф, но това е заради силната връзка и здравото приятелство помежду им. Някои биографи на певицата днес оспорват роднинската връзка между двете. Берто съпътства Едит през целия ѝ живот и остава до нея до последния ѝ дъх.

Книги, подобни на "Едит Пиаф"

Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.
Версаче

Версаче

Лайа Фаран Грейвс

19.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Симон Берто

Коментари за "Едит Пиаф"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах