Абонамент за бюлетин
Дяволът и тъмната вода
-5%

Дяволът и тъмната вода

ISBN: 9789543652655
Издател: Еднорог
Издадена: 2022
Брой страници: 576
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x21.00
Корична цена: 23.90 лв.
Цена: 22.71 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Дебютната книга на Стюарт Търтън „Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл“ се превърна в истинска литературна сензация преди няколко години и бе затрупана със суперлативи и награди. Следващият роман на автора затвърждава класата му на създател на напрегната и интригуваща история.

Страхът е господар на кораба “Саардам” – флагман на флотилия на Източноиндийската компания. Корабът превозва ценни стоки, горди благородници и окаяни бедняци, но трюмовете му крият и друг товар, обгърнат в тайна.

Когато корабът потегля от пристанището на Батавия, незнаен прокажен отправя проклятие към него, а после бива погълнат от неизвестно как лумнали пламъци. Още в началото на осеммесечното плаване към Амстердам на кораба се появяват демонски знаци и са извършени необясними престъпления. Страхът надига глава. Взаимна ненавист, взаимни обвинения, скрити грехове, алчност и жестокост – всичко това подхранва силата на демона, който вилнее на борда.

А единственият човек, способен да се пребори с такива неразрешими загадки, е окован в трюма на кораба...

Ще се намери ли кой да прекърши силата на дявола, преди тъмната вода да е погълнала безвъзвратно “Саардам”?

В „Дяволът и тъмната вода“ Търтън представя завладяваща историческа мистерия, своеобразна комбинация между разследванията на Шерлок Холмс и приключенията в „Карибски пирати“ и печели званието Най-добра книга на 2020 година според “Гардиън”, “Дейли Мейл” “Файненшъл Таймс”, “Индипендънт”, “Пъблишърс Уийкли” и “Амазон”.

През 1634 г. Самюъл Пипс, най-великият детектив в света, предстои да бъде транспортиран с кораб до Амстердам, за да бъде екзекутиран за престъпление, за което никой не смее да говори. С него пътува и верния му бодигард Арент Хейс, който е решен да докаже, че приятелят му е невинен. Още преди да отплават обаче започват да се появяват слухове за демон, известен като „Стария Том“. Говори се, че този демон вече е на борда на кораба.

Стюарт Търтън изгражда чувство на съспенс с всяка следващата страница. Съществува ли наистина „Старият Том?“ или той просто е плод на въображението на някои от пътниците? Мнозина са убедени, че този кораб никога няма да стигне до местоназначението си и животът на всички е в опасност. Скоро започват да се случват мистериозни неща, появяват се зловещи символи, изклани са всички животни, а след това е открит труп. Тъй като Пипс е затворен в трюма, само Арент може да разреши мистерията, с която са свързани всички пътници на борда. Мистерия, която се простира назад в миналото и сега заплашва да потопи този прокълнат кораб...

“Великолепно съчетание на Уилям Голдинг с Артър Конан Дойл”
Вал Макдърмид

----------------

Стюарт Търтън е оценяван от критиците като едно от британските литературни открития на десетилетието. Завършил философия и английска филология, той е журналист на свободна практика. Първата му книга, „Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл“, печели наградата „Коста“ в категория „Дебютен роман на годината“ (2018). Необичайният сюжет на романа му печели и прозвището “Лудия шапкар на криминалната литература”. Netflix подготвят сериал по романа.

Когато напуска университета, Търтън заминава в чужбина, където остава близо пет години. Според самия него - всеки път, когато родителите му го питат кога ще се върне, той отвръщал: следващата седмица. Преподава английски език в Шанхай, създава статии за пътувания до екзотични дестинации и непрестанно сменя местоживеенето си.

В интервю, дадено за вестник Гардиън, Търтън признава, че харесва книгите; хората, които пишат книги и хората, които четат книги. Той живее в Лондон със съпругата си и дъщеря си Ейда, на която посвещава „Дяволът и тъмната вода“. През ноември 2020 г. подписва договор за две нови обвити в мистерия книги, които описва като „истинска лудост“.

Книги, подобни на "Дяволът и тъмната вода"

Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци
-10%

Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци

Джеси К. Сутанто

20.70 лв.
Първата лъжа печели
-10%

Първата лъжа печели

Ашли Елстън

17.99 лв.
Лондонски мостове

Лондонски мостове

Джеймс Патерсън

8.50 лв.
Терапията

Терапията

Себастиан Фитцек

22.00 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.

Други книги от Стюарт Търтън

Коментари за "Дяволът и тъмната вода"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах