Абонамент за бюлетин
Доня Грасия Наси. Еврейката от Цариград
-10%

Доня Грасия Наси. Еврейката от Цариград

ISBN: 9789543573738
Издател: Емас
Издадена: 2018
Брой страници: 536
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Годината е 1557-а. Красивата Доня Грасия държи в ръка фиала с отрова и прави последна равносметка на живота си, един живот, прекаран в гонения и бягство. Родена в Португалия, приела по принуда християнството, тя не изоставя своята вяра и е принудена да бяга в Антверпен, после във Венеция, после във Ферара, за да намери радушен прием в Цариград на султан Сюлейман Великолепни. Омъжена по еврейския обичай за свой роднина - своя чичо - с цел запазване на богатството, Грасия остава вдовица едва 24-годишна. А на плещите ? ляга отговорността за едно от най-големите състояния на Европа - банковата и търговска империя „Мендес“.

Мнозина предричат залеза на империята под ръководството на една жена в мъжкия свят на Европа, но се оказва, че зад красивото чело на тази жена се крие интелигентен предприемач и стратег с желязна ръка, зад дребната, крехка фигурка - необуздана енергия и неутолимо желание за живот. И „Мендес“ множи богатствата си, корабите на флотата ? кръстосват Стария свят, носейки подправки, източни тъкани и скъпоценности, банката отпуска кредити на крале и държави, дори на могъщата Османска империя на Сюлейман.

Но тази невероятна жена, дошла сякаш от бъдещето, не живее само заради парите. Напротив - те са средството да помогне на своя народ. Благодарение на нейните пари хиляди евреи намират нов дом в чужда страна, за да избегнат гоненията. Докато идва злощастната 1557-а, когато рухва най-мащабният спасителен план на Доня Грасия и предателство я докарва до нежеланието да продължи да живее.

Фиалата с отрова е решението. В този момент на вратата застава мъжът, когото Доня Грасия е мислила отдавна за мъртъв, любовта на нейния живот...

„Съдържателен и много интензивен исторически роман.“
Франкфуртер щаткуриер

Книги, подобни на "Доня Грасия Наси. Еврейката от Цариград"

Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.

Други книги от Валдтраут Левин

Коментари за "Доня Грасия Наси. Еврейката от Цариград"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах