Абонамент за бюлетин
Добре дошли в Трансилвания
-10%

Добре дошли в Трансилвания

ISBN: 9789549420692
Издател: Персей
Издадена: 2009
Брой страници: 448
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Руска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.99 лв.
Цена: 13.49 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Дракула се събуди след дълъг сън.

Трансилвания, Румъния. Археологическа експедиция, водена от известния германски учен Рихард Ерхард, започва разкопки сред руините на Поенарския замък, любимото владение на граф Влад III Цепеш – Дракула. Със супермодерната си техника археолозите откриват човешки череп, който може да бъде отнесен към средата на XV век – времето, когато е бил убит Дракула. На следващата сутрин черепът е изчезнал, а труповете на членовете на експедицията са намерени без капчица кръв в тях. Ужасяващата мистерия кара целия свят да заговори за второто пришествие на Дракула.
Путила, Карпатите. Убито е момче, а тялото му е напълно обезкръвено. Разследващият случая Богдан Славич се консултира с известен патоанатом, който му разказва за рядко заболяване на кръвта, наречено порфирия и причиняващо жажда за кръв. Наричат го още "царска болест": пурпурният недъг заразява предимно хората, облечени в пурпур – кралските особи.
Москва. Михаил Ростов, учен от Научно-изследователския институт по хематология, се среща с млад английски издател относно публикуването на изследванията си върху порфирията, които биха предизвикали сензация в света на науката. След няколко дни той и приятелката му са открити мъртви.
Париж. Ексцентричният аристократ лорд Антъни Джулиън среща свой отдавнашен приятел – Владислав Текски, с когото заедно са учили в "Итън". Влад му споделя, че има дълг към предците си: потомък е на граф Дракула и смята, че той е бил незаслужено очернен през вековете. След време идва вестта, че Влад Текски е починал внезапно. Изпълнителите на завещанието му издирват лорд Антъни Джулиън, защото покойният е оставил някаква изключително важна заръка за него. В предсмъртното си писмо Влад Текски моли приятеля си да прободе мъртвото му тяло с кол от трепетлика, преди ковчегът да бъде зазидан в семейната им гробница.
Лорд Антъни изпълнява странната молба и се заема да разнищи обстоятелствата около смъртта на Влад с помощта на бившия полковник от ЦРУ и спец по Русия и Източна Европа Стивън Мур и профайлърът Полина Вронская, работила в Чечня и Западна Европа. Дирите ги отвеждат към тайнствената Трансилвания, където още витае духът на граф Дракула.

Бивш шеф на пресслужбата на президента Елцин, днес Марина Юденич е един от най-известните руски писатели. Завършила е право в Московския университет и психология в Сорбоната, Париж. Романите й са бестселъри в различни страни. Книгата й "Добре дошли в Трансилвания" е изградена върху най-новите исторически проучвания на личността на Дракула и научни открития в областта на хематологията.

Книги, подобни на "Добре дошли в Трансилвания"

Титаник отново плава
-10%

Титаник отново плава

Марина Юденич

8.98 лв.
"Титаник" отново плава
-10%

"Титаник" отново плава

Марина Юденич

8.98 лв.
Дан за ангелите
-10%

Дан за ангелите

Марина Юденич

8.98 лв.
Антикварят
-10%

Антикварят

Марина Юденич

8.98 лв.
Сент Женвиев дьо Боа
-10%

Сент Женвиев дьо Боа

Марина Юденич

8.98 лв.

Други книги от Марина Юденич

Коментари за "Добре дошли в Трансилвания"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах