Абонамент за бюлетин
Добрата репутация
-10%

Добрата репутация

ISBN: 9786191612000
Издател: Персей
Издадена: 2019
Брой страници: 626
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 19.99 лв.
Цена: 17.99 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Завладяваща семейна хроника, която се разгръща в рамките на трийсет години, изпълнени с много надежди и разбити мечти, щастие и разочарования, като всичко това се развива на фона на вълнуващи събития от испанската история. Роман за това, което наследяваме от миналото, и за нуждата да намерим своето място на този свят.

50-те години на ХХ век, Мелиля. Самуел е сефарадски евреин, а съпругата му Мерседес е католичка. Те водят спокоен и щастлив живот благодарение на процъфтяващия си бизнес. Въпреки това постепенната деколонизация на Мароко принуждава все повече испанци да бягат от Протектората и семейството на Самуел се изправя пред тежка дилема – да се преместят в Испания, държава, на която никога не са гледали като на свой дом, или да се установят в новосъздадената държава Израел. На фона на настъпващите радикални промени и постоянната несигурност съпрузите на средна възраст с тревога планират своето собствено бъдеще и това на двете си млади дъщери Мириам и Сара.

70-те години на ХХ век, Сарагоса. Испания бавно се пробужда за модерната епоха. Семейството се е разраснало и Мерседес се бори да го запази цяло и единно. Но всеки от членовете му крие своите тайни и вътрешни грижи – Мириам трябва да се справи с отчуждението, настъпило между нея и двамата й синове Даниел и Елиас, както и да реши проблемите в брака си, след като е разкрила лъжите на съпруга си; Сара е блудната дъщеря, която се завръща, след като преди години е избягала с годеника си, но макар че се опитва да създаде нов живот за себе си, неизказаните истини се издигат като преграда между нея и близките й. Семейните конфликти се задълбочават още повече след едно изненадващо завещание, което може завинаги да разруши и раздели семейството. Ще успеят ли да намерят правилния път помежду си и ще се възстановят ли дълбоките връзки между членовете на семейството, или съдбата ще ги отдалечи завинаги?

Мартинес де Писóн е един от най-значимите испански писатели днес. Роден е в Сарагоса през 1960 г. Когато е деветгодишен, остава без баща. Учи в йезуитско училище, а след това завършва испанска филология в университета на Сарагоса и италианска в Барселона, където живее от 1982 г. Литературната си кариера започва през 1984 г. Автор е на 12 романа. По негови сценарии и романи са създадени няколко филма, сред които „Странични пътища” (с две филмови екранизации по този роман), „Тринайсетте рози” и „Чико и Рита”, всичките с номинации за наградите „Гойя”, а третият – с награда. Книгите му са получили общо 17 литературни награди, 5 от които са за романа „Присъдата на утрешния ден”.

За „Добрата репутация“ (2014) печели Националната награда за литература на Испания.

Книги, подобни на "Добрата репутация"

И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Един миг

Един миг

Беки Хънтър

20.90 лв.
Царина

Царина

Елън Алпстен

25.00 лв.
Дъщерята на Аушвиц

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

22.00 лв.
Кратък дневник на съвпаденията

Кратък дневник на съвпаденията

Доменико Дара

24.50 лв.

Други книги от Игнасио Мартинес де Писон

Коментари за "Добрата репутация"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах