Абонамент за бюлетин
Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането
-10%

Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането

ISBN: 9789549321203
Издател: Ибис
Издадена: 2009
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 9.90 лв.
Цена: 8.91 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях...

Елена Гилбърт, най-популярното момиче в гимназията, кралицата на бала, което всяко момче желае и на което всяко момиче иска да прилича. Досега никой не е успял да предизвика нейния интерес и да разпали чувствата й. Докато не среща красивия и загадъчен Стефан Салваторе – новото момче в града. Привлечена от него с непреодолима сила, Елена иска да го притежава на всяка цена.
Но Стефан крие зловеща тайна. Преди векове любовта му към друго момиче е оставила ужасно наследство – проклятието да живее вечно и да бъде вампир. Заради това Стефан се бори със себе си и се опитва да устои на копнежа си към Елена.
Скоро в града започват да стават странни неща. И всичко това се случва след появата на мрачния и съблазнителен Деймън Салваторе, който иска да превърне Елена в своя Кралица на сенките...

За поредицата:
Замислена първоначално като трилогия (публикувана за пръв път през 1991 г.), поради големия интерес към поредицата и настояванията на феновете, следва написването на четвъртия роман.

В началото на тази година излезе и първата книга от дълго плануваното от авторката продължение на поредицата – "ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА: ЗАВРЪЩАНЕТО".

Превърнала се в международен бестселър, по поредицата тази година бе заснет и сериал (от американската телевизия The CW), с участието на родената в България канадска актриса Нина Добрев, първият епизод от който ще бъде излъчен на 10.09.2009 г.

За автора:
Американската писателка Л. Дж. Смит е автор на няколко поредици, като най-популярната от тях е "ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА", влязла в списъка с бестселъри на Ню Йорк Таймс.
Със специфичния си стил на писане авторката успява да накара читателя да съпреживява историята с героите, да се потапя в действието и да тръпне да узнае какво следва нататък.

Книги, подобни на "Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането"

Други книги от Л. Дж. Смит

Коментари за "Дневниците на вампира, книга 1: Пробуждането"
Mehmed Mehmedov - 04/02/2024
Bih iskal da poracham

sashko896 - 12/05/2010
Книгите са написани 1991 година. Сериалът започна да излиза миналата година и той е направен по-съвременно и историята има доста разлики с книгите. Затова Деймън говори за Едуард и Бела.

Kum Victoria :) - 20/01/2010
Mnogo mi e interesno, kato w Vampire Diaries, Deimun pita kakwo e otkril Edurard w Bella, kak e napisana po rano :D:)

anna - 23/12/2009
bah mu mamata .Stra6na e taq kniga.mamata si e ebalo s teq Vumpiri .bah mu mamata

daniela - 23/12/2009
bahti knigata, strahotnA eeee bah my mamataa...........

Victoria - 03/12/2009
на мен много ми хареса,2та даже повече.според мен точно това,че действието се рзвива по-бързо и по-динамично е много добре.Аз харесвам сагата Здрач също,но там всичко е по-разтеглено и дълго,интересно разбира се,но мисля,че тъй като Дневниците са написани доста преди Здрач,Стефани Майер е взаимствала доста неща от Л.Дж.Смит.

lady_vampire - 22/11/2009
Ами аз честно казано не съм чела "Здрач", а само съм го гледала, но тази книга също ми харесва сташно много. Филма също е хубав макар и малко да се различава от книгата. Общо взето ми харесва и сега ще изчакам останалите книги. :P

tihi - 02/11/2009
sironojka, препоръчвам ти първо да си изтеглиш от сайта на издателството откъса от книгата и да му хвърлиш едно око, защото разликите книга/сериал са от небето до земята. През цялото време докато четях произведението, имах чувството, че става дума за съвсем различна история, просто със същото име (гледала съм първите три серии от сериала).

И тук ще опонирам на Lilian, не защото съм върл фен на "Здрач", а защото според мен подробностите в едно четиво са точно това, което те кара да се потопиш в атмосферата и случващото се. Как човек може да усети действието ако в 216 страници е описано влюбване, началото и продължението на 5-вековна вражда и то едва ли не само с по няколко изречения? Аз лично не можах да възприема кога Елена започна да обича Стефан и обратното. Просто малко след средата, тя му заяви "Обичам те", а на читателя не му остана друго, освен да заключи, че се е влюбила по някое време, но просто не сме забелязали кога точно. А уж точно силната любов и омраза са водещи в поредицата.

Не е лоша книгата, ако не друго, от любопитство ще прочета и останалите.

sironojka - 02/11/2009
ОМГ, как да няма значение кога е издадена книгата (или написана)?! направо NO COMMENT!
аз се зазяпах в сериала - оле тези актьори ... аххх ...
ся се чудя да чета ли книгите? явно не са мн дълги ... може да ги опраскам.
бтв, мн смешно ми стана в сериала когато коментираха Здрач поредицата :D

Mi6eto - 30/10/2009
Какво общо има годината на издаване?!Книгата или е добра или не,няма значение кога е издадена.

стр. 1 от 3
1 2 3
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах