Абонамент за бюлетин
Димитър
-10%

Димитър

ISBN: 9789547692329
Издател: Обсидиан
Издадена: 2010
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
След години мълчание култовият автор на романа и сценария за филма "Екзорсистът", разклатили традиционните представи за литература и кино, се завръща с книга, която сам нарича "най-важна в кариерата ми". Безапелационно обсебващ съзнанието ни, "Димитър" е роман за отмъщението и загубата, за любовта, вярата и смисъла на престоя ни тук, на Земята. За свръхестественото и неговото присъствие в живота на всеки човек.
Албания, 1973 г. Тайната полиция е задържала неизвестен чужденец, който отказва да проговори въпреки неописуемите изтезания. Странното му поведение и озадачаващото излъчване обърква напълно мъчителите му. После той изчезва, а за полковника, който го разпитва, остава единствено слухът за Димитър, легендарния "агент от ада".
Йерусалим, 1974 г. Необясними събития изискват решителна намеса от страна на полицията. В болница "Хадаса" умират твърде много хора. Кола се забива в бензиностанция, но труп така и не е намерен. Затова пък такъв е открит върху надгробната плоча на Христос в Църквата на Божи гроб. И още един, в подножието на Кулата на възнесението. И още, и още… Намесата на агенти на ЦРУ и Мосад допълнително усложнява картината, докато всички парченца от психологическия пъзел не попаднат на местата си в един наистина изумителен финал.

"Завладяващ и интелигентен, "Димитър" е отличен трилър в традицията на "Името на розата"."
Алън Фолсъм

Книги, подобни на "Димитър"

Заклинателят
-5%

Заклинателят

Уилям Питър Блати

15.20 лв.
Всички гледат
-5%

Всички гледат

Хедър Гуденкауф

19.00 лв.
Крадецът на изкуство
-10%

Крадецът на изкуство

Майкъл Финкъл

17.91 лв.
Дневникът на прислужницата
-10%

Дневникът на прислужницата

Лорет Ан Уайт

20.70 лв.
Пречупена светлина
-10%

Пречупена светлина

Джоан Харис

18.00 лв.

Други книги от Уилям Питър Блати

Коментари за "Димитър"
Обсебен - 11/04/2010
Наистина интелигентна книга, не всеки ще я разбере, което е жалко за такъв автор. А фактът, че някой коментира корицата, преди да е чел книгата, сам по себе си говори много...

Димитрина Кондева - 01/04/2010
Издателите много добре знаят за "Заклинятелят", издаден от "Хемус" преди много години, но прецениха, че заглавието "Екзорсистът" е по-популярно в България, може да видите и в интернет.

реален - 29/03/2010
Абе книгата си я бива ! Прочетете я! Аз я почнах !

: ) - 26/03/2010
@ Читател: съмнявам се издателите да не знаят, че това е заглавието в българия, но ми се струва, че ЕКЗОРСИТЪТ си е ЕКЗОРСИТЪТ, ако сте чели други книги на издателството, "лаици" е невярно твърдение.
Всичко хубаво, читател

Читател - 24/03/2010
Похвално, че книгата ще бъде издадена у нас, но само от обложката лъха на некомпетентност и непрофесионализъм. Романът "The Exorcist" беше издаден у нас под заглавието "Заклинателят", филмът също бе тиражиран с този превод. Каво е това "Екзорсистът"? По тая логика Стивън Кинг е автор на "Шайнинг", а Дийн Кунц - на "Уочърс". Аман от лаици... дано поне преводът става за нещо.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах