Абонамент за бюлетин
Дивият кръг
-10%

Дивият кръг

ISBN: 9786191612642
Издател: Персей
Издадена: 2021
Брой страници: 416
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.99 лв.
Цена: 17.99 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Драматичен роман за млада жена, хваната в див и жесток кръг, изтъкан от празнота и самота, дълбоко страдание и желание за изкупление. Отчуждена от семейството си и болезнено усещаща своята различност от другите, младата и изключително красива Диана Белински често изпитва границите на позволеното и се бунтува срещу посредствеността, която я заобикаля. Връзката й с много по-възрастния и женен полицай Виорел Мунтяну, която е непрестанна тема за шушукания и одумвания, е само едно от многото проявления на постоянната съпротива на младата жена срещу тесногръдието и конвенционалността. Мунтяну застава начело на разследването на изчезването (по-късно смъртен случай) на младата и талантлива художничка Влада Вилавич. Този на пръв поглед ясен случай ще бъде катализатор за едно впускане в мрачната бездна на човешкото същество, в неописуемите измерения на болката и страданието, за да се направи опит да се даде отговор на вечния въпрос: колко може да понесе един човек, преди да се прекърши?

Дълбоко психологически и философски роман, следващ традицията на най-големите майстори на съвременния роман: Фьодор Михайлович Достоевски и Марсел Пруст.

Аура Кристи е поетеса, прозаик и есеист. Родена е в Кишинев (Република Молдова) през 1967 година. Завършила е Факултета по журналистика на Държавния университет. През 1993 г. получава румънско гражданство и се установява в Румъния. Нейни стихове са преведени и публикувани в Германия, Франция, Белгия, Италия, Швеция, Русия, Съединените американски щати, България, Албания. Тя е главен редактор на списание „Контемпоранул“. Аура Кристи е получавала награди за своите стихове и романи от Румънското министерство на културата, Румънската академия, Съюза на писателите на Румъния, различни литературни списания и други.

Книги, подобни на "Дивият кръг"

Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Други книги от Аура Кристи

Коментари за "Дивият кръг"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах