Абонамент за бюлетин
Денят на Страшния съд
-10%

Денят на Страшния съд

ISBN: 9786191611775
Издател: Персей
Издадена: 2018
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.99 лв.
Цена: 15.29 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Криминална загадка от последните дни на ХVII век разследват героите на романа на автора, спечелил най-големите скандинавски награди за криминална литература. Главни герои са датският професор Томас Буберг и младият му асистент, норвежецът Петер Хортен. Техните взаимоотношения и изключителна наблюдателност напомнят Шерлок Холмс и доктор Уотсън, но героите на Ауст разследват престъпления в началото на XVIII век из разкъсваните от политически и военни борби скандинавски земи. Литературните критици сравняват серията с „Името на розата“ от Умберто Еко.

28 декември 1699 г. – два дни преди настъпването на Новата година, която според предсказанията на Нострадамус е определена за Деня на Страшния съд. Датският професор Томас Буберг и младият му асистент Петер Хортен се отправят към датския град Рибе, за да отпразнуват Новата година. По пътя са изненадани от страшна снежна буря и са принудени да потърсят подслон в случаен хан. Но веднага след пристигането им един от гостите е намерен мъртъв в снега. Томас смята, че смъртта му е подозрителна, и със систематичното търпение на опитен учен започва да задава въпроси и да търси отговори. Той и Петер се сблъскват с упоритата съпротива на онези, които се намират в хана – както самите стопани, така и гостите имат причини да крият истинските си намерения. В това затворено пространство, изолирани от света заради тежките климатични условия, героите трябва да разгадаят тайните на околните и да разбулят мистерията на всяка цена, защото сред тях се крие убиец.

„Денят на Страшния съд“ е завладяващо литературно изживяване, преплитащо исторически факти, заплетена мистерия, криминални елементи и потресаващ реализъм.

Книги, подобни на "Денят на Страшния съд"

Прокълнатият
-10%

Прокълнатият

Курт Ауст

17.99 лв.
Третата истина
-10%

Третата истина

Курт Ауст

27.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Момичето, което пропадна в морето
-10%

Момичето, което пропадна в морето

Акси О

19.80 лв.

Други книги от Курт Ауст

Коментари за "Денят на Страшния съд"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах