Абонамент за бюлетин
Денят, книга 3

Денят, книга 3

ISBN: 9786199118696
Издател: My Book
Издадена: 2021
Брой страници: 124
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.00x21.00
Корична цена: 14.90 лв.
Цена: 14.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
За пръв път на български език - една от най-известните книги за Холокоста

Трилогията на писателя с унгарско-еврейски корени Ели Визел (1928 – 2016), включваща мемоарната книга „Нощта“ и романите „Зората“ и „Денят“, е възприемана като едно от класическите произведения на литературата за Холокоста.
Самият автор признава: „В нощта присъства онзи, който разказва, докато в останалите две произведения: онзи, който слуша и задава въпроси“.

В „Денят“ майсторските описания на Визел за това, как личността осмисля историческата трагедия, сполетяла него, семейството и народа му, са вложени в мислите, мечтите и спомените на главния герой. Разкъсван от дилемата между живота и смъртта, протагонистът се връща отново и отново към въпросите за смисъла и цената да оцелееш при изтреблението на цял един народ, влиянието на Холокоста върху съвременния характер на евреите и загубата на вярата у човека, изправил се лице в лице с масовите убийства и човешкото изтребление.Един мъж е тежко ранен при уличен инцидент. Транспортиран в болница, седмици наред се бори с болката. Измъчват го спомени и страхове. Възвръщенец от Втората световна война, той се е опитвал да заживее отново, да върви изправен, да бъде щастлив. Но част от него е все още там, в миналото. Мъртвите отказват да бъдат погребани.

Парадоксално животът го прави изгнаник и неговата сегашна любима се оказва по-маловажна от близките, които е изгубил в лагерите на смъртта. След нощта и зората настъпва денят. Мъртвите търсят хора с открити сърца, в които да се настанят, за да ги превърнат в свои свидетели.

Книги, подобни на "Денят, книга 3"

Зората (Нощта 2)

Зората (Нощта 2)

Ели Визел

14.90 лв.
Просякът от Йерусалим

Просякът от Йерусалим

Ели Визел

17.90 лв.
Царина

Царина

Елън Алпстен

25.00 лв.
Дъщерята на Аушвиц

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

22.00 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.

Други книги от Ели Визел

Коментари за "Денят, книга 3"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах