Абонамент за бюлетин
Декоративната градина
-10%

Декоративната градина

ISBN: 9789546721280
Издател: Колхида
Издадена: 2010
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Хоби, Градинарство
Няма нищо осъдително да си помечтаем за аристократични благини: замък сред ширна поляна; розариум пред входа; лабиринт от стригани чимшири; алпинеум за екзотични цветя и храсти; оранжерия за целогодишно производство на екологични зеленчуци и какво още, а, няколко коня за езда по злъчна трева, кучета за лов из вековна гора, лимузина за разходка до града. Любезният читател сигурно вече се усмихва със злъч – слугински съновидения!

Любезни ми читателю, казахме, че не е осъдително да помечтаем, но ще добавим, че това не са слугински просъници, както се изразихте, а вече осъществени мечтания на доста наши сънародници. Е, може да не са още в замък, но многостайните им домове не са по-малко разкошни. А що се отнася до коне, кучета и лимузини, съмнявам се дали днешните принцове и барони, та дори и ланските крале, панове и князе са ги имали в повече от нашите новобогаташи. Че ние само с яхтите си да излезем, пак ще ги бием.

Ако пък стане дума за градините им, надникнете зад двуметровите огради да видите що е зелена трева, що е блестящ басейн, що са хамаци под тлъсти сенки, цветни перголи, лиани и пълзящи на възбог екзотични храсти под стъклени беседки и шарени пейки. А дигнете ли взор към моравата или цветната леха, достатъчно е да прочетете само прилагателните имена на растенията, за да опознаете света: амурска лоза, гръцки орех, шведска детелина , калифорнийски мак и още, още, докато обиколите земната шир.

С блага надежда, че ще бъдем и ние полезни на заинтрегувания вече читател, поднасяме сега тази книга. Не се заблуждаваме, че всичко ще му хареса, но дано провокираме интереса му към пресните вълнения на позабогателия вече българин. Не е нужно човек да има градина, достатъчна е само мисълта за нея, мечтата дори. И когато в ръцете му попадне книга, от която да разбере какво са правили людете преди него, какво правят и сега, той ще има по-голямо основание да мечтае. Ако пък дойде сгодно време, ако от бизнеса му потекат финикийски знаци, ще има пред себе си просека, която да го изведе към мечтания земен рай. Тогава и ние, създателите на това четиво, ще бъдем удовлетворени, че не е бил напразен трудът ни.

Книги, подобни на "Декоративната градина"

Домашни казани за ракия
-5%

Домашни казани за ракия

Симеон Дочев

6.65 лв.
Отглеждане и използване на подправки
-10%

Отглеждане и използване на подправки

Симеон Дочев

11.70 лв.
Съвети по овощарство
-5%

Съвети по овощарство

Симеон Дочев

14.25 лв.
Как да си направим водка
-5%

Как да си направим водка

Симеон Дочев

5.70 лв.
Присаждане и резитба на овощната градина
-5%

Присаждане и резитба на овощната градина

Симеон Дочев

9.50 лв.

Други книги от Симеон Дочев

Коментари за "Декоративната градина"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах