Абонамент за бюлетин
Две момичета, два катамарана
-10%

Две момичета, два катамарана

ISBN: 9786197300819
Издател: Вакон
Издадена: 2020
Брой страници: 264
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Две жени, един мъж и необятната морска шир - хвърлете се с тях сред дълбините и разширете хоризонта на човешкия дух

Джеймс Уоръм влага огромен ентусиазъм и енергия, както и всичките си спестявания, за да сбъдне мечтата си – да плава през океаните. Въодушевлението, с което реализира идеята си заразява и две жени – Рут и Юта, които с качествата си по нищо не отстъпват пред легендарните мореплаватели. Рут – с вещината си в навигацията и трезвия си поглед към всеки проблем, Юта – с коравия си момчешки дух, с нежната си женственост и детския поглед към романтичното в света. Джеймс Уоръм ги описва и като богини, и като моряци, на които може да се разчита. И най-вече като опора, без която не би се справил в трудните моменти. С тънко чувство за хумор и с голяма доза самоирония, той разкрива дребните или по-сериозни проблеми в този триъгълник и описва как са ги преодолявали с много любов, обединявани от общата мечта.
Тръгнете на морското пътешествие заедно с тези съвременни амазонки, а авторът ще ви срещне и с някои именити свои съвременници и другари по душа – Ханс Линдеман, който поема през Атлантическия океан със своето 17-метрово сгъваемо кану „Клепер“, самотния мореплавател Хенри Уейклам, Бернар Моатесие, автор на книгата „Дългия път“.

За онези читатели, които са се вдъхновявали от разказите на Джошуа Слокъм, Тур Хейердал , Бенгт Даниелсон и Ерик дьо Бишоп, тази книга ще бъде истинска находка!

„Учудващо е колко много е събрал авторът в тази наглед малка книжка. В нея Джеймс Уоръм описва пътешествията си с катамараните, които сам строи, в периода от 1955 до 1959 година. Разказва ни за живота си със своите две спътнички и ни прави съпричастни към някои от най-важните събития в живота си. Разкрива онези тънкости в дизайна на многокорпусните яхти, които сам е открил и проверил „от първа ръка“. Описва бита и обичаите по местата, където се отбива по пътя си – дали задълго, или закратко. Споделя наблюденията и възгледите си за нравите, историята, религията, устройството на тези общности. Рисува пред нас с отривисти и ясни щрихи образите на ярките личности, с които го среща случайността. И наред с всичко това успява да предаде живо и интригуващо обаянието на този тип живот – живота на „морските хора“, в съзвучие с ритъма на морето.“

Книги, подобни на "Две момичета, два катамарана"

Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Диамантеното око

Диамантеното око

Кейт Куин

24.00 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.

Други книги от Джеймс Уоръм

Коментари за "Две момичета, два катамарана"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах