Абонамент за бюлетин
Да уловиш голямата риба
-10%

Да уловиш голямата риба

ISBN: 9789545295058
Издател: Колибри
Издадена: 2017
Брой страници: 96
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Познай себе си, Кино, Биографична литература
Критиците с основание отбелязват, че като кинематографист Дейвид Линч се грижи по-скоро за това как да проникне в съзнанието на своите зрители, отколкото да oтправи конкретно послание към тях. С тази книга Линч предлага любопитен поглед към собственото си съзнание. Отдавна занимаващ се с трансцендентална медитация, той се интересува преди всичко от възможността да сподели с читателите могъщата творческа енергия, до която е достигнал чрез медитиране. В 85 кратки, изящни фрагмента, напомнящи коани, Линч разказва за техниките, чрез които развива съзнанието си, улавя идеите и придава форма на абстрактното. Едновременно с това той разкрива немалко от своята биография, споделя размисли за киното и подробности от работата си на снимачните площадки. Така „Да уловиш голямата риба“ е изключително интригуваща и за тези, които се интересуват преди всичко от неговото филмово изкуство.

-----------------

Дейвид Линч е роден на 20 януари 1946 год. в град Мисула, щата Масачузетс (САЩ). Завършва три висши университета – колеж по изкуствата във Вашингтон (живопис), академията за изобразителни изкуства във Филаделфия и кинорежисура в Лос Анжелис. Младият Линч бързо покорява кинематографичния Олимп. Още от края на 70-те се нарежда сред най-задълбочените киноизследователи на сферите на ирационалното и необяснимото.

-----------------

Резюме: Бъди верен на себе си. Дай сила на гласа си и не оставяй никой да те заглушава. Никога не отхвърляй добрите идеи, но недей да приемаш и лошите. И медитирай. Много е важно да преживееш това чисто съзнание - това блаженство. Остави щастието и интуицията да стават силни. Преживявай радостта да си активен. Ще сияеш в умиротворението си, а приятелите ще са много, много щаастливи, че те имат.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Да уловиш голямата риба"

Кът за мечти
-10%

Кът за мечти

Дейвид Линч

29.70 лв.
Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Блажено дихание

Блажено дихание

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Богатството, което не се купува с пари
-5%

Богатството, което не се купува с пари

Робин Шарма

19.00 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Дейвид Линч

Коментари за "Да уловиш голямата риба"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах