Абонамент за бюлетин
Да правим бизнес като Ричард Брансън
-10%

Да правим бизнес като Ричард Брансън

ISBN: 9789547830813
Издател: Locus
Издадена: 2008
Брой страници: 176
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.00x22.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Други
Десетте тайни на най-великия създател на търговски марки

Тази книга съдържа точен анализ на причините за дългогодишния успех на Ричард Брансън. След като я прочетете, вероятно ще го видите като брадясал кръстоносен рицар или просто като пропуснал сутрешното бръснене капиталист, но независимо от образа му, един извод едва ли ще ви убегне – той е забележителна личност. Вече три десетилетия той заслепява британската бизнес сцена с уникално съчетание от реална стойност и стил. Не е за пренебрегване и колорита, и нестандартното поведение, с които той разнообразява иначе скучния живот на безброй бизнес журналисти по цял свят.
Най-известният английски предприемач Брансън се "справя страхотно" вече повече от трийсет години. Стартира първото си бизнес начинание на шестнайсет годишна възраст, а на двайсет и четири вече е милионер. Сега, малко над петдесет Брансън редовно присъства в списъка на най-богатите хора на планетата на сп. Forbes.
Личното му богатство възлиза на над 3 милиарда долара, макар че точните изчисления са невъзможни поради факта, че компаниите му са частни, непрекъснато се разделят и мултиплицират, и се контролират посредством множество данъчно ефективни офшорни тръстове – всички от които напълно законни и прозрачни, но все пак неразгадаеми.
Ричард Брансън шеметно се забавлява с Virgin. Трайна негова характеристика е способността му да поема удари, да приема както доброто, така и лошото. Потенциалът му да се изправя отново на крака е колосален.
"Когато преживея някаква трудност – коментира Брансън, - винаги успявам да се съвзема и да опитам отново. Подготвям се за пореден фал със съзнанието, че съм спечелил и от предишния неуспех. Майки ми винаги ме учеше да не съжалявам за миналото, а да гледам напред към следващото начало. Смаян съм от количеството време, което хората отделят на неуспехите, когато вместо това би трябвало да насочат енергията и времето си към следващ проект. Неуспехът не е задължително отрицателно преживяване, неуспехът е част от кривата на познанието."

Днес Ричард Брансън е движещият фактор в центъра на мрежа от над 200 компании с над 30 000 служители в цял свят. Търговските му интереси включват пътуване, хотели, стоки за масово потребление, компютърни игри, музика и авиолинии. Може дори да си купите пенсия или инвестиционен план Virgin.
Наред с Анита Родик, Бен и Джери и тяхната сладоледена слава, Бил Гейтс и Тед Търнър, Брансън се превърна в културна икона. Той е представител на новото поколение бизнес лидери, а алтернативната му бизнес философия е жизненоважен компонент от привлекателността на марката Virgin.
Бизнес визионер или култова личност? Марката Virgin е уникална. Никоя друга компания не може да се похвали с подобно постижение. Само времето ще покаже дали Брансън е изобретил нова форма на капитализма на двайсет и първи век или е просто добър търговец. Нирвана или нещо подобно с различен привкус? Въпрос на гледна точка.
Тук са тайните на успеха на Брансън за онези, които искат да го следват.

Книги, подобни на "Да правим бизнес като Ричард Брансън"

Никой не ме чу
-5%

Никой не ме чу

Хари Маркополос

20.90 лв.
Държавно и публично управление

Държавно и публично управление

Николай Арабаджийски

15.00 лв.
Ефективни продажби For Dummies
-5%

Ефективни продажби For Dummies

Том Хопкинс

23.75 лв.
Как да осигурим здравословна и безопасна работна среда
-5%

Как да осигурим здравословна и безопасна работна среда

инж. Румяна Михайлова, инж. Виолета Добрева, инж. Панайот Панайотов

45.60 лв.
ПР практика: Работа с агенция
-5%

ПР практика: Работа с агенция

Александър Христов

11.40 лв.

Други книги от Дес Диърлав

Коментари за "Да правим бизнес като Ричард Брансън"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах