Абонамент за бюлетин
Да отслабнем без глад
-10%

Да отслабнем без глад

ISBN: 9789547421929
Издател: Слънце
Издадена: 2013
Брой страници: 240
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето
Това, което не е забранено, е позволено!

Затлъстяването е един от най-сериозните медико-социални проблеми на съвременността. В развитите страни относителният дял на хората, страдащи от него, е между 35 и 60 процента. У нас близо 30 процента от децата в средните класове са затлъстели. И не е случайно, че проф.д-р Донка Байкова, един от водещите български специалисти в областта на храненето и диететиката, е посветила многогодишната си изследователска дейност на борбата със затлъстяването и наднорменото тегло. Плод на тази дейност е и книгата й Да отслабнем без глад.

Опирайки се на изследователската и практическата си дейност авторката предлага свой, в буквалния смисъл на думата, новаторски подход към храненето и съществуващите диетични режими.

Като се основава на последните открития на физиолгията и на модерните постижения в храненето, д-р Байкова ни въвежда в света на един нов тип диететика, която не се опира на забраните и ограниченията в храненето, а на философията, че онова, което не е забранено е позволено...

От книгата читателят ще научи: какви болести предизвиква затлъстяването; с какво то заплашва сексуалното здраве на мъжа; по какво женския тип затлъстяване се отличава от мъжкия; какви видове хранителни разтройства могат да опропастят човешкия живот, възможна ли е, съществува ли “идеална” диета; какво да разбираме под т.нар.разтоварващи дни; какво означава безвредност на храната и какви грешки допускаме при нейния подбор и съчетаване; какъв е хранителният модел на днешния българин.

Ще научи още да цени и уважава личните си хранителни предпочитания, да се ръководи от принципа – храната да е така вкусна и атрактивна, че да крие “изненада” за организма, а порциите да са толкова големи, колкото всеки сам прецени...

От главата “Лични истории” читателят ще се запознае с пациенти на д-р Байкова, които разказват за плодотворното сътрудничество с нея в усилията да нормализират теглото си.

Забележителното за книгата и за самата д-р Байкова е, че тя не се отнася скъпернически, не спекулира с авторството на своя оригинален метод за отслабване и поддържане на оптимално телесно тегло. В главата “Диетотерапевтична програма проф. Байкова” тя в най-големи подробности , по дни и по типове храни безкористно запознава читателя с видовете научно обосновани и приложени в практиката й диетични режими, от които всеки, мотивиран да е в добра физическа форма, би могъл да се възползва.

---------------------

Проф. д-р Донка Байкова е сред водещите специалисти в областа на храненето и диететиката, посветила многогодишната си изследователска дейност на борбата с наднорменото тегло и затлъстяването. Автор е на над 300 публикации в български и чужди научни списания. Ръководител е на катедра “Превантивна медицина” в Медицинския университет в София.

Книги, подобни на "Да отслабнем без глад"

ТЕС: Науката зад метода потупване
-10%

ТЕС: Науката зад метода потупване

Д-р Пета Стейпълтън

19.80 лв.
Стареене и дълголетие
-10%

Стареене и дълголетие

Владимир Овчаров

18.00 лв.
Лечение и профилактика на радикулита
-10%

Лечение и профилактика на радикулита

Александра Василева

9.89 лв.
Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване
-10%

Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване

Евгени Щадилов

9.89 лв.
Аз и моето сърце. Лечение и профилактика на инфаркта и инсулта
-10%

Аз и моето сърце. Лечение и профилактика на инфаркта и инсулта

Дима Шулман

9.89 лв.

Други книги от Проф. Донка Байкова

Коментари за "Да отслабнем без глад"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах