Абонамент за бюлетин
Да напишем макроси в Excel

Да напишем макроси в Excel

ISBN: 9549049833
Издател: ЗеСТ Прес
Издадена: 2000
Брой страници: 512
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Тегло: 0.833
Корична цена: 19.95 лв.
Цена: 19.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Microsoft Office, Excel
Тази книга дава инструкции за програмиране в обектния модел Excel чрез използване на програмния език Visual Basic for Application (VBA). Обаче тя не е предназначена да бъде енциклопедия за програмиране в Excel. Тук целта е да бъдете запознати с основните точки на програмирането в Excel – необходими, за да можете да продължите обучението си (както правим всички ние) сами. Целта е след като прочетете тази книга, да не са ви необходими други източници освен помощния файл на VBA Excel или един добър VBA наръчник за Excel и добър обектен браузър
"Да напишем макроси в Excel" съдържа 21 глави, които могат да бъдат групиране в 4 части (включително въвеждащата част). В допълнение има и 5 приложения.
Глава 1 "Въведение" разглежда въпроса каква е ползата от програмирането в Excel и предоставя няколко примера за проблеми, които могат да бъдат най-добре решени чрез програмиране. Глава 2 "Предисловие" въвежда в програмния език Visual Basic for Applications (програмния език Visual Basic за приложения).
Първа част на книгата включва глава3 и глава 4. Глава 3 "Редактор на VB" част I и глава 4 "Редактор на VB" част II разглеждат Visual Basic Integrated Development Environment (IDE) ( интегрираната развойна среда на Visual Basic), която е програмната среда, използвана за разработване на приложения на Excel VBA.
Втората част на книгата обхваща главите от 5 до 8, които въвеждат в програмния език VBA, езиковите компоненти, общи за Microsoft VB и за много от основните приложения на Microsoft, включително Word, Excel, PowerPoint и Project, както и за софтуер от други производители. Конкретни глави разглеждат типове данни, константи и променливи на VBA (глава 5), функции и подпрограми (глава 6), вградени функции и изрази (глава 7) и изрази контроли (глава 8).
Третата част на книгата е посветена на някои основни теми, които са необходими в създаването на полезни примери на приложения на Excel, и на самия обектен модел Excel. Ще започнем с дискусия, посветена на обектните модели въобще (глава 9). Следващите глави разглеждат какво представляват приложенията в Excel (глава 10), събитията на Excel (глава11), менюта и ленти с инструменти на Excel (глава 12), диалогови кутии на Excel, вградени и потребителски диалогови кутии (глава 13 и глава 14). (Тези от вас, които вече са прочели книгата "Да напишем Макроси в Word", ще забележат, че там тези теми са разгледани към края на книгата. Но тук организацията на изложения материал е различна, тъй като не е възможно да се приведат разбираеми, смислени примери на Excel без разглеждането на този материал преди дискутирането на самия обектен модел Excel.)
Последните глави на книгата описват самия обектен модел Excel. Този модел определя кои елементи на Excel (работни книги, работни листа, диаграми, клетки и т.н.) са достъпни чрез код и как те могат да бъдат управлявани програмно. Глава 15 дава общ поглед върху обектния модел Excel. Следващите глави разглеждат по-подробно някои от основните обекти в обектния модел Excel като: обект Application (глава 16), който представлява самото приложение на Excel; обект Workbook (глава 17), който представлява работната книга на Excel; обект Worksheet (глава 18), който представлява работния лист на Excel; обект Range (глава 19), който представлява колекция от клетки в работната книга; обект PivotTable (глава 20) и обект Chart (глава 21). Опитал съм се да включа полезни примери в края на всяка глава.
Приложенията дават разнообразен набор от допълнителен материал като включват дискусия за обект Shape, който може да бъде използван за прибавяне на интересни художествени оформления към работния лист на Excel. Разглеждат се необходимите принтери за потребителската система (това не е толкова лесно, колкото си мислите) и как програмно да се управлява Excel от други приложения (Word, Access и PowerPoint). Има и приложение, в което се прави кратък преглед на програмните езици, предназначено да ви ориентира къде се намира VBA.

Книги, подобни на "Да напишем макроси в Excel"

Анализ на данни с Excel
-10%

Анализ на данни с Excel

Ренат Саймък

26.96 лв.
Microsoft Excel (Office 2021 и Microsoft 365) - Step by Step
-5%

Microsoft Excel (Office 2021 и Microsoft 365) - Step by Step

Джоан Ламбърт, Къртис Фрай

31.35 лв.
Прогнозиране на продажбите с Excel For Dummies
-5%

Прогнозиране на продажбите с Excel For Dummies

Д-р Конрад Карлберг

25.65 лв.
Microsoft Excel 2019 - Step by Step
-5%

Microsoft Excel 2019 - Step by Step

Къртис Фрай

31.35 лв.
Excel формули и функции For Dummies
-5%

Excel формули и функции For Dummies

Кен Блътман

25.65 лв.

Други книги от Стивън Роман

Коментари за "Да напишем макроси в Excel"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах