Абонамент за бюлетин
Да влезеш в обувките на Детето
-10%

Да влезеш в обувките на Детето

ISBN: 9789542811121
Издател: Сиела
Издадена: 2012
Брой страници: 364
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
"Да влезеш в обувките на Детето" на Лиляна Русковска е полезна и навременна книга за възпитанието на децата. Специализирана книга с полезни съвети, написана на популярен език, предназначена както за родители, така и за учители. Книгата е писана от български автор, примерите са с български деца и родители, контекстът е български – нещо, което рядко се случва в популярната напоследък литература за възпитанието.

Да влезеш в обувките на Детето съдържа три части: Да влезеш в обувките на Детето, Как да направим Детето нещастно и Когато порасна и имам дете… Включени са изповеди на деца, които откровено обясняват своите мотиви за поведение и търсят съпричастност.

В ежедневния език думата „възпитание” често е определена от нормата: Големият човек възпитава, а Малкият слуша и се подчинява. Лиляна Русковска представя различна позиция. Тя отстоява тезата за Детето като неповторима индивидуалност, като уникална вселена, която е толкова богата, колкото и тази на възрастния.

Да влезеш в обувките на детето има висока практическа стойност и представлява творчески продукт в популярната литература за възпитанието на децата. На разбираем и жив език са представени достиженията на модерната психология за сложния вътрешен свят на децата. Авторката излага научно доказани факти, облечени в интересни примери от собствения си богат практически опит.

Книгата Да влезеш в обувките на Детето дава ключ към тайните на детското светоусещане, предизвиква ни да се събудим, да отворим съзнанието си за трудния път на децата към щастието.

----------------

ЗА АВТОРКАТА

Лиляна Русковска има дългогодишен стаж като педагог и е работила като учител, директор на училище, старши експерт в Регионален инспекторат по образование. Срещала се е и е разрешавала хиляди лични истории на родители и деца. В момента е лектор и треньор в областта на управлението, стратегическото планиране, изграждане и управление на екипи.

Лиляна Русковска е ученичка на световно известния психолог Едуард де Боно - създател на латералното мислене. През 1985 година е усвоила лично от него умението да преподава техники и подходи за съзнателно творческо мислене, в които обучава курсисти от различни възрасти вече повече от 30 години.

Книги, подобни на "Да влезеш в обувките на Детето"

Защо тийнейджърът не ми говори
-10%

Защо тийнейджърът не ми говори

Д-р Джон Коулман

17.96 лв.
Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина
-10%

Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина

Естер Войчицки

17.96 лв.
Лабиринтът на порастването
-5%

Лабиринтът на порастването

Лиса Дамур

16.15 лв.
Многомерна скала за тревожност в юношеска възраст
-5%

Многомерна скала за тревожност в юношеска възраст

Пламен Калчев

9.50 лв.
Изкуството да бъдеш родител
-10%

Изкуството да бъдеш родител

Д-р Фицхю Додсън

19.80 лв.

Други книги от Лиляна Русковска

Коментари за "Да влезеш в обувките на Детето"
Barbi - 10/02/2013
I read your post and wshied I was good enough to write it

Souka - 08/02/2013
Thanky Thanky for all this good infomraiton!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах