Абонамент за бюлетин
Даяна. Нейната истинска история от първо лице
-10%

Даяна. Нейната истинска история от първо лице

ISBN: 9786191642830
Издател: Enthusiast
Издадена: 2018
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 28.00 лв.
Цена: 25.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Допълнено издание с ексклузивни материали от личния архив на принцесата

Когато „Даяна. Нейната истинска история“ е публикувана за първи път през юни 1992 г., тя променя завинаги начина, по който обществото възприема принцесата на Уелс. Първоначално посрещната със съмнение и подигравки, хитовата биография се превръща в уникална литературна класика, не само заради сензационното си съдържание, но и заради личното участие на Даяна в процеса на писането и издаването ѝ. „Тази книга е прецедент в историята на кралската журналистика“, споделя редакторът Андрю Нийл.

Двайсет и пет години по-късно технологиите са напреднали значително и дават възможност да се прослушат неразбираеми до момента откъси от интервюта с принцесата, записани тайно. Те предлагат изцяло нов поглед върху преживяванията на Даяна и са забележителна хроника на живота ѝ в Двореца.

През 1997 г., непосредствено след трагичната смърт на Даяна, Андрю Мортън разкрива истината за работата си с принцесата. Този необикновен процес на сътрудничество дава на Даяна възможност да опише живота си от първо лице. Никога преди представител на кралското семейство от такъв ранг не е говорил толкова сурово и директно: за нещастния си брак, за отношенията си с Кралицата и останалите членове на семейството, за надеждите си, за страховете и мечтите си. Икона в живота и легенда в смъртта, Даяна продължава да предизвиква възхищение дори двайсет години след онази ужасяваща нощ в Париж. В това преработено и допълнено издание на книгата, двайсет и пет години след първото ѝ издание, Мортън представя на вниманието ни изцяло нов материал от аудиокасетите с интервютата на принцесата и напомня за завета на Даяна.

Нея вече я няма, но тя със сигурност не е забравена. „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ е най-близкото до автобиография на „принцесата на народа“, което бихме могли да получим.

Невероятна книга, пълна с прозрения за живота на Даяна... Лична, искрена и шокираща на места.
THE SUNDAY TIMES

Откровен, завладяващ и малко плашещ портрет на „последната икона на двайсети век“.
DAILY TELEGRAPH

Наистина завладяваща... Оставя те без дъх.
DAILY MAIL

Ако Даяна се беше родила през Средновековието, щеше да бъде обезглавена.
Дики Арбитър, бивш прессекретар на Кралицата

-------------------
Андрю Мортън е един от най-известните биографи в света, особено що се отнася до съвременните звезди и кралските особи. Сензационното издание от 1992 г. „Даяна. Нейната истинска история“, написано с тайното съдействие на принцесата на Уелс, за пръв път разкрива конфликтния ѝ живот зад стените на Двореца. След него, Мортън пише още няколко хитови биографии: на Моника Люински, Мадона, семейство Бекъм, Том Крус, Анджелина Джоли, херцога и херцогинята на Кеймбридж. Носител е на многобройни награди и разделя времето си между Лондон и Лос Анджелис. „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ е преработено и обновено издание на първата биография на принцесата, допълнено с ексклузивни материали от личния ѝ архив.

Книги, подобни на "Даяна. Нейната истинска история от първо лице"

Даяна. В търсене на любовта
-10%

Даяна. В търсене на любовта

Андрю Мортън

25.20 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.
Версаче

Версаче

Лайа Фаран Грейвс

19.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Андрю Мортън

Коментари за "Даяна. Нейната истинска история от първо лице"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах