Абонамент за бюлетин
Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди
-10%

Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди

ISBN: 9789547713819
Издател: Кръгозор
Издадена: 2017
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Философия, психология, етика, Познай себе си, Източни учения
Използвай гнева си мъдро

Бъди промяната, която искаш да видиш в света

Десет важни житейски урока, предадени от Махатма Ганди – световноизвестен пацифист, индийски политик, наричан Баща на нацията – на внука му Арун Ганди, който ги превръща и в своя житейска философия.

Арун Ганди е само на 12 години, когато родителите му го оставят в „Севаграм“ – известният ашрам на дядо му. За Арун човекът, който се бори за независимостта на Индия, обичаният от всички известен философ и лидер, е просто неговият бапуджи. В поредица от житейски истории – мъдри и вдъхновяващи, разказани като притчи, той представя Махатма Ганди в една невиждана досега светлина – като човека Ганди и като любимия дядо, който му предава вдъхновяващи уроци и го повежда по истинския път от гнева към смирението:

„Не трябва да се срамуваме от гнева. Гневът е хубаво нещо. Той е енергията, която ни кара да разграничаваме справедливото от несправедливото; силно и много добро средство, което ни мотивира. Това, от което трябва да се срамуваме, е начинът, по който злоупотребяваме с него.“

Уроците на Махатма Ганди са универсални – за себепознанието и самоконтрола, за идентичността, за силата и смелостта да отстояваш себе си и да уважаваш мнението на другите, за възпитанието и справянето с агресията между децата, за приятелството и семейството. Основани са на това как да изразяваме собствените си чувства и да впрягаме силата на гнева за добри цели. Да променяме себе си и света чрез ненасилствената комуникация.

Насилието и хаосът в света днес правят уроците на Ганди още по-жизненоважни, а книгата ги поставя в контекста на съвремието и показва как могат и трябва да бъдат прилагани за решаване на съвременните ни проблеми – агресията и насилието, политическите конфликти, тероризмът.

------------------
Арун Ганди е световноизвестен лектор и внук на Махатма Ганди. Заедно със съпругата си развиват икономически програми, които осигуряват не само парична, но и морална подкрепа на бедните в Индия. През 1987 г. основава института за ненасилие „М. К. Ганди“ и 30 години работи като журналист за The Times of India. Арун пътува и участва в над 60 събития на година – от университети до ООН, като изнася лекции за ненасилствена комуникация и решаване на конфликти по мирен начин.

------------------

Удивителна и пълна с прозрения книга! Арун Ганди споделя стоплящи сърцето истории и уроци, които е научил от своя известен дядо и, които прилага и до днес.
Според мен тази книга трябва да е задължително четиво както за ученици в гимназията, така и за бъдещи политици и лидери! Тя също така учи как всеки, без значение от своя статут и образование, може и трябва да внесе мир и хармония в своя живот.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди"

Защо медитираме
-10%

Защо медитираме

Даниел Голман, Цокни Ринпоче

16.20 лв.
Живот в светлината
-10%

Живот в светлината

Дийпак Чопра

17.99 лв.
Живейте без тревоги
-10%

Живейте без тревоги

Шунмьо Масуно

14.40 лв.
Да обичаш света - твърда корица
-5%

Да обичаш света - твърда корица

Йонги Мингюр Ринпоче

21.85 лв.
Символната система на Книга на промените
-10%

Символната система на Книга на промените

Добромир Друмев

22.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Арун Ганди

Коментари за "Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах