Абонамент за бюлетин
Дарба за един милион долара
-10%

Дарба за един милион долара

ISBN: 9786197040111
Издател: Изида
Издадена: 2013
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.99 лв.
Цена: 11.69 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
На пръв поглед седемнадесетгодишният Рос Бентли е обикновено момче от малък ирландски провинциален град - непопулярен, особен, без много приятели, работи в супермаркет и няма перспективи за бъдещето си. Той обаче е всичко друго, но не и „обикновен”. Известен е под псевдоним с клиповете си в YouTube, където, с маска на лицето, изпълнява невероятни каскади със скейтборд. За разлика от много други негови връстници той не жадува за слава и държи на своята анонимност. Невъзможните каскади, които Рос изпълнява, могат да бъдат направени само от човек, който може да мести неща с ума си... И всъщност именно това е неговата тайна, която не е споделял с никого, дори и с най-близките си: Той владее телекинеза.
Носещ се по течението на скучното ежедневие в малкото градче, където времето сякаш е спряло, Рос усеща, че това не е неговият път. Той може да движи нещата с ума си, но за какво му е тази суперсила, щом не може да напусне града, работата и шефа си, които ненавижда. Вкъщи също не се чувства особено уютно. Майка му е починала и Рос страда от това. Баща му също е сломен, от известно време е безработен и не може да си намери работа. Двамата са се отчуждили един от друг, като всеки от тях се е затворил в себе си с мъката си. Единственият му приятел е Джема – момиче, с което споделя проблемите си, но не всичко и не докрай. Рос иска да запази тайната си и това го дистанцира от останалите.

Скоро обаче всичко ще се промени. Когато случайно разбира за състезание, наречено «Дарба за един милион долара», издирващо хора със специални способности, Рос решава да участва и с парите, които спечели, да започне нов живот. Състезанието се организира в Лондон от известен милионер. Екипът му ще тества участниците - дали действително имат свръхспособности, и който накрая успее да докаже дарбата си, ще получи 1 млн. долара. Рос признава на баща си за свръхестественото умение, което притежава, и му го демонстрира. Казва му за решението си да участва в състезанието и заминава сам. Ако спечели, това ще реши и неговите, и на баща му проблеми.

Екипът от специалисти, който тества способностите на участниците в «Дарба за един милион долара», подлага Рос на сложни експерименти, които безспорно доказват дарбата му – само с поглед задържа лист хартия във въздуха, разбива нечуплив стъклометал, развързва сложен възел. Последният експеримент, когато Рос прозира как е вързан възелът, показва, че той има и друга дарба – да вижда миналото.

Момчето печели състезанието, а милионерът организатор удържа думата си и Рос се сдобива с банкова сметка на свое име, в която има 1 млн. долара. Но постепенно у него започват да се прокрадват съмнения, че не всичко е такова, каквото изглежда, и че се е забъркал в нещо изключително опасно – за него и за близките му. Оказва се, че е попаднал в свят на хладнокръвни убийци и безскрупулни милионери, решени на всичко заради своята алчност. Появява се и смразяващата красавица Мариан Долоуей, притежаваща подобни на Рос дарби. Тя е истинско оръжие за масовото унищожение – изпълнява мокрите поръчки на милионера, целящи да се избави от конкурентите си. Но с времето Мариан е станала алчна и неуправляема. И тогава се е родила идеята да бъде открит друг с подобни способности, който да я замени. И за да бъде той мотивиран, планът е близките му да бъдат убити, вината за това да бъде стоварена върху друг човек, на който той да си отмъсти, превръщайки се в убиец...

Но Рос среща неочакван приятел, който е наясно с нещата и ще му помогне да избегне коварния план... На момчето предстои трудно обучение, което да развие дарбите му и да го подготви за фаталния, ала неминуем сблъсък със страшната Мариан. Но то ще намери истински приятели с подобни на неговите дарби, ще срещне и любовта.

След поредиците за вампири, ангели и демони «Дарба за един милион долара» е новият хит за млади (по възраст и по дух) читатели. На български излиза в издание на «Изида».
Авторът – Иън Сомърс, живее е в Дъблин и работи като графичен дизайнер. «Дарба за един милион долара» е първият му роман, който неочаквано се превръща в бестселър. «Дебют на талантлив автор» - така го определят критиците, а някои го наричат и «Спасителят в ръжта» за новото поколение». Успехът, разбира се, подтиква раждането на продължение – втора книга със заглавие «Истинската дарба», бележеща завръщането на Рос Бентли.

«Дарба за един милион долара» е динамичен трилър с модерна визия за жанра, в коятосе отразяват вече съществуващите в реалността технологии, както и силата на социалните медии в интернет пространството. Когато завесата се вдига, ние се сблъскваме с един свят, подобен на нашия собствен, но и шокиращо различен. Съществуването на такива дарби е реалност през вековното съществуване на човечеството и авторът привежда не един пример.
Романът печели както със задъхания си екшън стил, така и със забавната ирония в речта на героя и черното му чувство за хумор. Именно затова немалкото страници на книгата се поглъщат буквално за часове.

Книги, подобни на "Дарба за един милион долара"

Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.
Годината на скакалеца

Годината на скакалеца

Тери Хейс

27.99 лв.
Крясъкът на орела
-10%

Крясъкът на орела

Карин Смирноф

22.50 лв.
Бърнамският лес
-10%

Бърнамският лес

Елинор Катън

21.51 лв.

Допълнителни материали Други книги от Иън Сомърс

Коментари за "Дарба за един милион долара"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах