Абонамент за бюлетин
Граница
-10%

Граница

ISBN: 9786191863181
Издател: Жанет 45
Издадена: 2017
Брой страници: 388
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
"Капка Касабова е съвременна Шехерезада – блестяща писателка, която разказва така, сякаш животът й зависи от това… Тя пътешества в една част на света - източните Балкани – където почти всеки разказ причинява болка. Но с напредването през страниците на тази прекрасна книга, от дълбините започва да се надига музика: теми и образи, които се появяват отново и вплитат всички гласове в общ мотив."
Нийл Ашерсън, Scottish Review of Books

"В изследването на Касабова тези трагични гранични райони са описани картинно и с поетичен финес, а общуването й с местните хора придава на пътешествието й неустоима притегателност."
Колин Туброн

"Пътеписната литература има нужда от магичен, блестящ и оригинален талант, какъвто притежава Капка Касабова. Тя пише с безпрекословна интелигентност и богат поетичен език, със зряла вещина и с усет към невидимото в света. Когато в живота ми се появи „Граница“, сякаш ме удари гръм."
Пико Айър

"Книгата тътне от мистерията, суеверията и потресаващата красота на едно място, притиснато между изкуствени граници, но в същото време предизвикателно заявяващо свещената си другост. Мисълта за тази книга още не ме е напуснала."
Франсис Стонър Сондърс

"Забележително: книга за граници, която кара читателя да изпита великолепието на свободата. Ефект, постигнат благодарение на елегантността, с която тя се движи между литературните граници: пътепис и екзистенциална драма; политическа история и поезия."
Питър Померанцев

"Това е блестящо произведение на изкуството и репортаж, пъстра съкровищница пълна с разкази на ужасa, с комедийни моменти и с моменти на истинска магия. Касабова е възхитителна пътешественичка и писателка с почти пророческо проникване в истинския живот на хората. В „Граница“ тя следва едно буйно, омагьосващо течение, което повлича всички ни към границите."

Хорейшо Клеър

--------------------

Капка Касабова (1973) израства в София, но на 18-годишна възраст eмигрира в Нова Зеландия със семейството си, където започва да пише на английски поезия и пътеписи. Първият й роман, Reconnaissance (1999), печели награда на Британската общност. На български са издадени романите й „Вила Пасифика“ и „Любов в земята на Мидас“.

От 2005 година Капка Касабова живее в Шотландия, където е известна най-вече със своята художествена документалистика и пътеписи: „Улица без име“ и „Дванайсет минути любов: история с танго“ (номинирана за Scottish Book Awards, 2012).

„Граница“ излиза на български само месеци след британското издание и преди американското и другите преводни издания.

Книги, подобни на "Граница"

Към езерото
-10%

Към езерото

Капка Касабова

19.80 лв.
Дванайсет минути любов: История с танго
-10%

Дванайсет минути любов: История с танго

Капка Касабова

13.50 лв.
Любов в земята на Мидас
-10%

Любов в земята на Мидас

Капка Касабова

12.60 лв.
Еликсир

Еликсир

Капка Касабова

28.00 лв.
Плодовете зреят нощем

Плодовете зреят нощем

Неда Антонова

17.95 лв.

Други книги от Капка Касабова

Коментари за "Граница"
IYI - 01/06/2020
Въпреки че имам всичките й книги, «Граница» ме разочарова с анти-българските внушения. То не бяха неколкократните упоменявания на «българската окупационна армия», зверствата й, активното подпомагане на експулсацията на 11000+ евреи и прочие, без и дума да се спомене за зверствата срещу България и българите...

Ако целта е била да се усвои премия от анти-българска фондация, то тя е изпълнена. Жалко, дори и прокудени от управляващите ни индивиди, не трябва да се хвърля кал по Родината.,

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах