Абонамент за бюлетин
Граница
-10%

Граница

ISBN: 9786191863181
Издател: Жанет 45
Издадена: 2017
Брой страници: 388
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
"Капка Касабова е съвременна Шехерезада – блестяща писателка, която разказва така, сякаш животът й зависи от това… Тя пътешества в една част на света - източните Балкани – където почти всеки разказ причинява болка. Но с напредването през страниците на тази прекрасна книга, от дълбините започва да се надига музика: теми и образи, които се появяват отново и вплитат всички гласове в общ мотив."
Нийл Ашерсън, Scottish Review of Books

"В изследването на Касабова тези трагични гранични райони са описани картинно и с поетичен финес, а общуването й с местните хора придава на пътешествието й неустоима притегателност."
Колин Туброн

"Пътеписната литература има нужда от магичен, блестящ и оригинален талант, какъвто притежава Капка Касабова. Тя пише с безпрекословна интелигентност и богат поетичен език, със зряла вещина и с усет към невидимото в света. Когато в живота ми се появи „Граница“, сякаш ме удари гръм."
Пико Айър

"Книгата тътне от мистерията, суеверията и потресаващата красота на едно място, притиснато между изкуствени граници, но в същото време предизвикателно заявяващо свещената си другост. Мисълта за тази книга още не ме е напуснала."
Франсис Стонър Сондърс

"Забележително: книга за граници, която кара читателя да изпита великолепието на свободата. Ефект, постигнат благодарение на елегантността, с която тя се движи между литературните граници: пътепис и екзистенциална драма; политическа история и поезия."
Питър Померанцев

"Това е блестящо произведение на изкуството и репортаж, пъстра съкровищница пълна с разкази на ужасa, с комедийни моменти и с моменти на истинска магия. Касабова е възхитителна пътешественичка и писателка с почти пророческо проникване в истинския живот на хората. В „Граница“ тя следва едно буйно, омагьосващо течение, което повлича всички ни към границите."

Хорейшо Клеър

--------------------

Капка Касабова (1973) израства в София, но на 18-годишна възраст eмигрира в Нова Зеландия със семейството си, където започва да пише на английски поезия и пътеписи. Първият й роман, Reconnaissance (1999), печели награда на Британската общност. На български са издадени романите й „Вила Пасифика“ и „Любов в земята на Мидас“.

От 2005 година Капка Касабова живее в Шотландия, където е известна най-вече със своята художествена документалистика и пътеписи: „Улица без име“ и „Дванайсет минути любов: история с танго“ (номинирана за Scottish Book Awards, 2012).

„Граница“ излиза на български само месеци след британското издание и преди американското и другите преводни издания.

Книги, подобни на "Граница"

Към езерото
-10%

Към езерото

Капка Касабова

19.80 лв.
Дванайсет минути любов: История с танго
-10%

Дванайсет минути любов: История с танго

Капка Касабова

13.50 лв.
Любов в земята на Мидас
-10%

Любов в земята на Мидас

Капка Касабова

12.60 лв.
Еликсир

Еликсир

Капка Касабова

28.00 лв.
Нечестивците се жалват пред Конституционния
-10%

Нечестивците се жалват пред Конституционния

Веселин Панайотов

27.00 лв.

Други книги от Капка Касабова

Коментари за "Граница"
IYI - 01/06/2020
Въпреки че имам всичките й книги, «Граница» ме разочарова с анти-българските внушения. То не бяха неколкократните упоменявания на «българската окупационна армия», зверствата й, активното подпомагане на експулсацията на 11000+ евреи и прочие, без и дума да се спомене за зверствата срещу България и българите...

Ако целта е била да се усвои премия от анти-българска фондация, то тя е изпълнена. Жалко, дори и прокудени от управляващите ни индивиди, не трябва да се хвърля кал по Родината.,

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах