Абонамент за бюлетин
Градска тарифа

Градска тарифа

ISBN: 9789542611660
Издател: Хермес
Издадена: 2012
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 13.95 лв.
Цена: 13.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Анастасия Каменская поема случай на убийство на млада жена, която е съжителствала с техен колега от отдела за борба с наркотрафика. Разследващите започват работа по двете най-правдоподобни версии: жертвата е удушена от таен любовник или е убита от наркопласьори с цел сплашване на приятеля й. Но когато Анастасия и колегите й събират повече информация около случая, престъплението придобива коренно различен характер. В разследването се намесва и секретна правителствена програма, целта на която е да следи и контролира работата на милицията.

Каменская дори не подозира, че с професионалните си умения самата тя представлява интерес за ръководството на програмата. Неусетно тя е въвлечена в мащабна и опасна игра, изходът от която може да бъде фатален.

-----------------------
Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. До този момент списъкът с творбите й е внушителен, внушителен е и броят на почитателите й в цял свят. Маринина е автор на над 40 книги, преведени на 26 езика. Средно тя пише по две книги годишно. Романите на Маринина са продадени в 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. Книгите й се превеждат в държави като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и много други.

Според Книжната палата на Русия, само за 2008 година издателите на Маринина в Русия са продали 1 милион и 111 хиляди екземпляра от романите й. С тези тиражи тя изпреварва в класацията дори Джоан Роулинг, авторката на „Хари Потър“. Самата Маринина смята, че международният й успех се дължи на факта, че в книгите й се разглеждат общочовешки теми, а сюжетите са много актуални във време на сериозен проблем с престъпността не само в Русия, но и в целия свят.

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Авторката принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи. Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Първия си роман написва в началото на 1993 г. По думите й писането под псевдонима Александра Маринина й е спестило много неприятности по време на работата й в Министерството на вътрешните работи, където едва ли биха одобрили литературната й дейност.

След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера.

Книгите й, чиято главна героиня е Анастасия Каменская, се радват на голям читателски интерес. Сред тях са „Неволна убийца“, „Откраднатият сън“, „Смърт заради смъртта“, „Реквием“, „Седмата жертва“, „Когато боговете се смеят“, „Незаключената врата“, „Няма връщане назад“ и др. По тези книги са заснети петте сезона на телевизионния сериал „Каменская“.

Книги, подобни на "Градска тарифа"

Косвени жертви

Косвени жертви

Александра Маринина

22.95 лв.
Другата истина

Другата истина

Александра Маринина

19.95 лв.
Безупречна репутация

Безупречна репутация

Александра Маринина

17.95 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.

Други книги от Александра Маринина

Коментари за "Градска тарифа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах