Абонамент за бюлетин
Градове за хората
-10%

Градове за хората

ISBN: 9786191862696
Издател: Жанет 45
Издадена: 2016
Брой страници: 276
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Архитектура и дизайн, Политика, публицистика, медии, Публицистика
Ян Геел, едно от най-значимите имена в градското планиране и автор на многобройни проекти за подобряване на градската среда в Копенхаген, Стокхолм, Ротердам, Лондон, Аман, Мускат, Мелбърн, Сидни, Сан Франциско, Сиатъл, Ню Йорк.

„Добрата градска среда продължава да бъде голямо предизвикателство за архитектурните изследвания и образование. Прекалено малко е направено досега, за да се осигурят качествени обитаеми градове за бързо растящото население в световен мащаб. Моята нова книга „Градове за хората“, която ще излезе на български през октомври, дава много отговори на това какво може да се направи, но по-важното е как да бъдем сигурни, че този нов тип хуманистичен коректив ще бъде приложен.“
Ян Геел

"Ян Геел е най-добрият наблюдател на качеството на градската среда и неоценим като философ на големия град за разрешаване на кризите на околната среда и здравето, с които се сблъскваме днес. Като се има предвид, че половината световно население обитава големите градове, цялата планета трябва да се поучи от уроците, преподавани от него в „Градове за хората“."
Жанет Садик-Хан, Комисар на Транспортния департамент на град Ню Йорк

Геел е бивш професор в Кралската академия по изящни изкуства в Дания и съосновател на студиото Gehl Architects, което консултира градове с цел подобряване на обществените пространства и подпомага прехода от автомобилен към пешеходен и велосипеден транспорт. Основа в работата му е идеята за публичното пространство в градовете като човешко право. Според него добрите условия за пешеходство и колоездене трябва да са неизменна част от всяка интегрирана политика в областта на общественото здраве. През 2016 г. по повод 50 години от началото на работата си Геел е избран за куратор на датския павилион на архитектурното биенале във Венеция.

Книги, подобни на "Градове за хората"

Светът през 2050 година. Как да мислим за бъдещето
-10%

Светът през 2050 година. Как да мислим за бъдещето

Хеймиш Макрей

22.50 лв.
Смъртта на Бялата лисица
-10%

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

21.60 лв.
България може сама

България може сама

Кузман Илиев

22.00 лв.
Изповед - луксозно издание

Изповед - луксозно издание

Лев Толстой

16.00 лв.
Влиянието на науката върху обществото
-5%

Влиянието на науката върху обществото

Бъртранд Ръсел

17.10 лв.

Други книги от Ян Геел

Коментари за "Градове за хората"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах