Абонамент за бюлетин
Горски дух
-10%

Горски дух

ISBN: 9789542804031
Издател: Сиела
Издадена: 2009
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.40x21.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Съединените щатите днес. Едно добро, наивно и объркано момче идва от провинцията в големия град. Притиснато от финансовата криза, липсата на добре платена работа и ред други причини то прави грешната крачка. Подтикнато от свой приятел взима участие в добре планиран банков обир. Следва провал, процес и затвор. За кратко зад решетките то попада на странен беловлас професор, който е осъден на смърт за нещо чудовищно. Истината обаче се оказва доста по-различна отколкото се представя на широката общественост. Младият янки е смаян, изумен и шокиран.
Третираните в романа проблеми са изключително актуални. Невъзможната любов, богатството, болката, смъртта, конфликта между религиите, краят на света и ключът към истината са само част от темите засегнати в него.

Книги, подобни на "Горски дух"

Емигрант

Емигрант

Мартин Ралчевски

15.00 лв.
Не затваряй очи

Не затваряй очи

Мартин Ралчевски

16.00 лв.
Измама

Измама

Мартин Ралчевски

14.00 лв.
Антихрист

Антихрист

Мартин Ралчевски

13.00 лв.
Вечност

Вечност

Мартин Ралчевски

15.00 лв.

Други книги от Мартин Ралчевски

Коментари за "Горски дух"
Лиляна Цанова - 11/07/2011
Романа е чудесен и дано повече хора се докоснат до него.Благодаря на автора за чудесния роман.

Ц. - 24/01/2011
Красив роман :-)

Чавдар Стефанов - 02/02/2010
Между другото, ако това което пише във вестник Труд е вярно, а не виждам причина да не е, значи наистина автора заслужава да бъде удавен ако е възможно в една капка вода. Това е нещо напълно нормално за нашата народопсихология – успее ли някой по положителен начин да направи така, че да се чуе за България в чужбина да заслужи от народната ''любов''

Чавдар Стефанов - 02/02/2010
Прочетох Горски дух с удоволствие. Поздравления Мартине. Романът ти не може да остави никого равнодушен.

В.К - 29/01/2010
Ами текста за тази статия от кого мислите, че е писан?? От самия него... А и като не му харесва България, да не си продава и книгата тук. Ние какво - не го заслужаваме като гражданин, но книгата - да?

Вяра Иванова - 29/01/2010
Харесвам книгите на този мъж и затова ще си направя труда да препиша част от една статия, в която се споменава за него. И дано тези, които се опитват да го уязвят най-после да разберат, че успеха е плод на много труд.
Цитат от статията "Героите от АВАТАР":
"Каскадьорът, играл с Брад ПИТ в "ТРОЯ", е българин и е избран от хиляди кандидати от цял свят. Мартин РАЛЧЕВСКИ е високообразован мъж на 36 години, завършил география и теология. Освен с каскади, талантливият българин се занимава и с писане на книги. Досега на бял свят са излезли два негови романа: "Безкрайна нощ" и "Горски дух". Богословът е автор и на серия сериозни научни статии на любопитни теми от рода на "Какво се случва с нас, когато умрем?". Пробилият в Холивуд българин за момента е решил да се устрои със семейството си в английското графство Девън и няма намерение да се връща в родината си".

Вестник "Седмичен труд", бр. 4, стр. 8, от 27. 01. 2010 г.

Тодор Щерев - 02/12/2009
Лицето Мартин Ралчевски предизвика у мен голям интерес. Разтърсих се за него в нета и открих, че е писател, който заслужава да се нареди сред челните носители на приза – талантливи. Разбира се има доста талантливи българи в последно време: Динев, Касабова, Гоневски и др., които също като Ралчевски живеят в чужбина. Какво обаче е различното при този. Той пише нещо като класика в жанра. т. е. книгите му са от онези, които ще останат за поколенията.

Fire Stone - 25/08/2009
Докато у нас се издават подобни книги българската литература ще има бъдеще. Какво да кажа повече.
Убеден съм, че простодушието и добротата на главния герой, съчетани с начетеността и феномена на професора т.е. второстепенния герой, ще доставят истинска наслада на всеки търсещ читател. :))

Наблюдател - 09/08/2009
За “Димитър Шарабански”
Въпреки различното ви представяне стилът ви на изказ ми е доста познат. Повече от сигурно е, че сте нереализиран писател, чието основно занимание е да пише по адрес на успелите български автори, и то не само тук, но и във всички възможни сайтове.
Един приятелски съвет: Ако никое бг издателство не иска да издаде творенията ви, не завиждайте на другите, а намерете друго поприще за реализация.

Дария Бориславова - 13/07/2009
Много ми хареса тази книга на Ралчевски. Прилича ми на Януш Вишневски. И той като него доста говори за Бог и за спасението на душите. Но при Ралчевски посланията са по-сериозни, а стилът по-опростен, което е по-печеливш коз.
Книга за интелигентна аудитория.

стр. 1 от 3
1 2 3
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах