Абонамент за бюлетин
Голям малък живот
-10%

Голям малък живот

ISBN: 9789544746186
Издател: Кибеа
Издадена: 2013
Брой страници: 296
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x18.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Дийн Кунц печели конкурса за художествена литература на „Атлантик Мантли“, докато учи последна година в колежа, и оттогава не спира да пише. От книгите му са продадени над четиристотин милиона екземпляра на тридесет и осем езика.

В продължение на години Дийн Кунц си мисли, че има всичко. Преуспял писател с над двадесет бестселъра на първо място в класацията на „Ню Йорк Таймс“, той се радва на продуктивна творческа кариера. Женен е за любимата си от гимназията и двамата живеят щастливо. Всичко около тях говори за покой и доволство. И тогава се появява Трикси.

Дийн винаги е искал куче и дори пише няколко книги, в които има и герои кучета. Но едва когато среща Трикси, открива истински промяната, която това прекрасно същество носи със себе си.

Думите му, вдъхновени от общуването с Трикси, звучат искрено, убедително и проникновено: „Във всеки малък живот можем да видим голяма истина и красота. Във всеки малък живот можем да зърнем принципа на всички неща във вселената“. Дийн Кунц живее в Южна Калифорния със съпругата си Герда и новото им куче Анна.

----------------------

Голям малък живот е историята на едно специално куче, разказана от прочутия Дийн Кунц. Тя неизбежно ще стопли сърцето ви и ще ви накара докрай да повярвате, че интелигентността не е привилегия единствено на нас, хората.

Интелигентна, лишена от суета и благословена с невероятната дарба да живее в настоящето, радостна и пряма като всички кучета, Трикси влага сърцето си във всичко, което върши – независимо дали гони топка за тенис, прави номера на някого или защитава близките си.

Обучена от организацията „Кучета компаньони за независимост“, Трикси се „пенсионира“ поради травма, но с таланта си да помага успява да научи Дийн да се доверява на инстинктите си, убеждава го да намали работната си седмица до петдесет часа и – може би най-важното – възражда в него чувството на почуда, което със сигурност няма да го напусне до края на живота. Трикси се превръща в негово вдъхновение: „Дойде си с името: Трикси. Понякога се шегувах, че ми звучи повече като име на стриптизьорка, отколкото като на куче. Казаха ни, че можем да го променим и че тя бързо ще свикне с новото си име. Но ако ми звучеше по-скоро като на стриптизьорка, отколкото като на куче, в същото време звучеше повече като на елф или фея, отколкото като на стриптизьорка. Елфите и феите са вълшебни същества – такова беше и нашето куче.“

Трикси тежала само трийсетина килограма и Дийн понякога я наричал просто Дребосъчка – едно малко същество в този огромен свят.
Живяла по-малко от дванайсет години Но във всички важни аспекти, включително влиянието си върху хората, която са я обичали, изживяла един наистина голям живот.

Книги, подобни на "Голям малък живот"

На лунна светлина
-5%

На лунна светлина

Дийн Кунц

23.66 лв.
Градът
-10%

Градът

Дийн Кунц

19.80 лв.
Ключът към полунощ
-10%

Ключът към полунощ

Дийн Кунц

17.10 лв.
Отвъдни очи
-5%

Отвъдни очи

Дийн Кунц

19.00 лв.
Съпругът
-10%

Съпругът

Дийн Кунц

13.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Дийн Кунц

Коментари за "Голям малък живот"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах