Абонамент за бюлетин
Големият влаков обир

Големият влаков обир

ISBN: 9548371545
Издател: Селекта
Издадена: 2000
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 8.95 лв.
Цена: 8.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Докато влакът се носеше с тракане по релсите, плъзгащата врата на фургона внезапно се отвори и разкри отчаяната борба, която се вихреше вътре. Двубоят изглеждаше съвсем неравен: слабичък младеж в опърпано облекло размахваше ръце срещу едрия и набит пазач в синя униформа. Макар и по-слаб физически, младежът се справяше доста успешно и нанесе няколко нелоши удара в тялото на извисяващия се над него противник. И всъщност само по силата на случайността поваленият на колене пазач успя да скочи напред и, заварил младежа неподготвен, да го изхвърли от влака през отворената врата. Тялото му тупна върху земята, подскочи и се затъркаля като парцалена кукла покрай релсите.
Силно задъхан, пазачът погледна към фигурата на падналия младеж, която бързо се изгубваше назад. После затвори вратата. Влакът продължи да лети напред и свирката му пронизително разцепи въздуха. Скоро той плавно се скри зад завоя и и остави зад себе си само затихващото пухтене на локомотива, разсейващия се сив дим, който бавно слягаше над релсите и неподвижното тяло на младежа.
След минута-две той се размърда. Превъзмогвайки силната болка, младежът се надигна на лакът и сякаш щеше да се изправи на крака, но усилията му останаха напразни. Свлече се изведнъж на земята и с последен конвулсивен гърч застина напълно неподвижен.
Половин час по-късно елегантен закрит файтон с боядисани в яркочервено колела се спусна по коларския път, прокаран успоредно на релсите. Файтонът стигна до възвишението и кочияшът дръпна юздите на коня. Мъжът, който се появи отвътре, явно не беше от простолюдието, облечен по модата в тъмнозелен кадифен фрак и висок цилиндър на главата. Той се покачи на хълма, извади бинокъл и обходи с поглед релсите. Почти веднага съзря проснатото тяло на младежа, но мъжът дори не се опита да се доближи до него, камо ли да помогне по някакъв начин. Напротив, той внимателно заразглжда тялото, докато не се увери, че е окончателно неподвижно и чак тогава се обърна настрани, качи се в очакващия го файтон и потегли в посоката, от която беше дпшъл, на север от Лондон.

Книги, подобни на "Големият влаков обир"

Големият влаков обир
-10%

Големият влаков обир

Майкъл Крайтън

16.19 лв.
Конго
-10%

Конго

Майкъл Крайтън

17.99 лв.
Състояние на страх
-10%

Състояние на страх

Майкъл Крайтън

17.99 лв.
Ген
-10%

Ген

Майкъл Крайтън

17.99 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.

Други книги от Майкъл Крайтън

Коментари за "Големият влаков обир"
Андрей - 06/06/2012
кога отново ще я има книгата

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах