Абонамент за бюлетин
Гладният прилив
-10%

Гладният прилив

ISBN: 9786191864126
Издател: Жанет 45
Издадена: 2018
Брой страници: 466
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Между морето и бенгалските равнини на източния бряг на Индия лежи огромен архипелаг. Някои от островите са огромни, други – не по-големи от пясъчна дюна; някои са съществували от зората на историята, други са се появили едва вчера. Това е Сундарбан – „красивите земи“. Тук няма граници, които да разделят сладката вода от солената, реката от морето, дори сушата от водата. Приливите навлизат повече от 300 километра в сушата и всеки ден хиляди хектари мангрови гори се скриват под водата, за да се появят отново няколко часа по-късно. От векове насам само хора, отхвърлени от цивилизацията и безнадеждни мечтатели са имали смелостта да свържат несигурното си съществувание с неотстъпчивата кал на тази земя, чиито истински господари са крокодилите и тигрите-човекоядци.

Заселниците на Сундарбан вярват, че всеки, който се осмели да стъпи в безкрайния воден лабиринт без чисто сърце, е обречен да не се върне никога. Пристигането на Пияли Рой, твърдоглава американка с индийска кръв, и изтънчения делхийски бизнесмен Канай Дут е на път да наруши деликатния баланс на местния живот и да задвижи механизма на съдбоносен катаклизъм.

Първата книга на български на един от най-награждаваните съвременни индийски автори Амитав Гхош е пътешествие не само в дебрите на една загадъчна и непозната земя, но и в една далеч по-мрачна и непознаваема джунгла – тази на човешкото сърце.

-------------------

Амитав Гхош (1956) е роден в Калкута и израства в Индия, Бангладеш и Шри Ланка. Учи в Делхи и Оксфорд, преподава и сътрудничи на много списания. От 1999 г. е преподавател в колежа „Куинс“ в Ню Йорк, а от 2005 г. е гостуващ лектор в Харвардския университет.

Книги, подобни на "Гладният прилив"

Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.
Един миг

Един миг

Беки Хънтър

20.90 лв.

Други книги от Амитав Гхош

Коментари за "Гладният прилив"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах