Абонамент за бюлетин
Гибелен замисъл
-10%

Гибелен замисъл

ISBN: 9789543302277
Издател: Унискорп
Издадена: 2009
Брой страници: 328
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 12.50x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Криминалета
Майкъл Савой и съпругата му Джанет са собственици на погребален дом и успешно ръководят своя бизнес. Но когато Майкъл се съгласява да организира едно по-необикновено погребение, едва ли има представа в какво му предстои да се забърка.
По време на погребалната церемония на любимата дъщеря на водач на цигански клан се извършват странни и необясними ритуали. Девойката е погребана със специално изработена златна монета, за която циганите вярват, че ще й помогне да отвори вратите на другия свят. Но монетата e открадната от ковчега, а злокобно проклятие гласи, че всеки който е дръзнал да я присвои, ще бъде сполетян от жестока смърт. Семейство Савой става обект на страшното циганско проклятие и животът им е в опасност. Всеки един от тях е заплашен от свръхестествени поредици от събития и обстоятелства, които преобръщат спокойното им съществуване. От тук започва епичната борба на родителите с времето и със злите и отмъстителни духове, решени на всяка цена да накажат посегателството върху свещената монета.
"Гибелен замисъл" е шокиращо четиво, истински страховит кошмар, изпълнен с ужасяващи сцени като циганско проклятие, духове, тайнствени превъплащения, срещи с отвъдното, демонични образи. Дебора Ле Бланк в своята книга ни среща със свръхествените сили и циганската фолклорна традиция. Авторката умело държи читателите в напрежение още от първата страница, а действието е пропито от всички ужаси, които е могла да роди фантазията на Ле Бланк, повлияна очевидно от романите на Стивън Кинг.

Книги, подобни на "Гибелен замисъл"

Гневът на самодивите
-10%

Гневът на самодивите

Григор Бануши

22.50 лв.
Синове и огорчени души
-10%

Синове и огорчени души

Алпер Джанъгюз

17.91 лв.
Пречупена светлина
-10%

Пречупена светлина

Джоан Харис

18.00 лв.
Свят на куриози
-10%

Свят на куриози

Луиз Пени

21.59 лв.
Наръчник на един убиец

Наръчник на един убиец

Фредерик Ървинг Андерсън

15.00 лв.

Други книги от Дебора Ле Бланк

Коментари за "Гибелен замисъл"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах