Абонамент за бюлетин
Гам
-10%

Гам

ISBN: 9789542823438
Издател: Сиела
Издадена: 2017
Брой страници: 232
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Красивата Гам обикаля света в търсене на любов. Действието в този роман на Ерих Мария Ремарк ще отведе читателя в Египет, в пампасите на Аржентина, по парижките улици и кейове, във Венеция и в Далечния изток. На фона на екзотични пейзажи и култури Ремарк изследва трагизма на любовта и неутолимата жажда за живот. Гам е вторият роман на писателя след Мансардата на бляновете и в него ясно личат философските течения, през които той преминава в началото на кариерата си и които самата Гам открива, докато се среща с различни мъже и опознава различните лица на любовта.

Гам представлява роман на тезите. В него Ремарк сблъсква множество гледни точки за любовта, страстта, смисъла на живота, страданието и смъртта. Преминавайки от континент на континент и от мъж на мъж, Гам се изгубва, за да може да намери това, което винаги е липсвало в живота ѝ – връзка с нейната собствена природа.

Пленителната красота на екзотиката добавя нови пластове към този лабиринт от емоции, преживявания и идеи, които са едновременно илюстрация на епохата и прозорец към вътрешния свят на Ремарк, през който почитателите на писателя ще могат да съзрат елементи от някои от по-късните му творби.

------------------

Това е една от най-ранните творби на Ремакр, но доста по-късно издадена. От книгата се усеща, че думите на автора не са съвсем изпипани, но пък затова са много щастливи. Това определено е една от най-щастливите книги на Ремарк, която съм чел, смятайки че повечето му героини умират от туберколоза или някаква друга болест. Тук Гам, главната героиня, определено е много силна. Тя е красива по определен начин, който кара мъжете да полудяват по нея. Това определено е ценно качество, което тя използва много добре, без да е зависима от него.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Гам"

Искрица живот
-10%

Искрица живот

Ерих Мария Ремарк

20.70 лв.
На Западния фронт нищо ново. Обратният път
-10%

На Западния фронт нищо ново. Обратният път

Ерих Мария Ремарк

20.70 лв.
Нощ в Лисабон
-10%

Нощ в Лисабон

Ерих Мария Ремарк

14.40 лв.
Живот назаем
-10%

Живот назаем

Ерих Мария Ремарк

16.20 лв.
Мансардата на бляновете
-10%

Мансардата на бляновете

Ерих Мария Ремарк

12.60 лв.

Други книги от Ерих Мария Ремарк

Коментари за "Гам"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах