Абонамент за бюлетин
В очите на птиците

В очите на птиците

ISBN: 9786197456080
Издадена: 2018
Брой страници: 68
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x16.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 10.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Поезия
Колко високо трябва да бъдеш, за да погледнеш през очите на птиците? Какво се вижда от там? Губим ли очертания или от безкрая на небето те стават по-ясни? В тази книга поезията на Яна Вълчева е на птичи полет от земята. И от високото на думите тя вижда, че ние, хората, можем да се поберем в зеницата на птичето око - веднъж пренебрежимо малки, като песъчинка от морския бряг, друг път огромни колкото целия свят.
Прочетете написаното "В очите на птиците". И в полета им също. Защото и Яна, както птиците, знае, че ние можем да бъдем и криле. Когато обичаме. Защото любовта е това, от което сме направени.
Ива Спиридонова, редактор

Яна Вълчева е море. Море с много вълни, които бързо обличат тялото с пяна и точно толкова бързо го оставят само́ под слънцето. Защото морето обича по единствен начин: бурно. Когато любовта не носи отговори и не дава криле, то не би следвало да бъде наричана с това име. Тогава тя си тръгва заедно с водата, заедно с кислорода и живота, който носи в себе си. Превръща се в безгласна шир и потъва някъде, където единствено може да бъде видяна с очите на птиците. В огледалото от море.

Яна разказва и за цвета на морето, и за света под крилете на птиците, и за изкуството на обичането. По този начин разкрива пазените си тайни. Тя разговаря с читателя за своите дни и нощи, изпълнени с аромати, с усещания, с детайли.
Авторката подарява най-нежни истории за споделеното щастие и невъзможността за същото, за топлината между хората и за онзи хлад, който не бива да виждаме дори насън. Сложна наука е математиката на чувствата! Щастието не се рисува само. Рисува се с думи между двама. Думи, които птиците знаят, но не могат да ни кажат за тях. Наблюдават ни отвисоко и ни посочват брега, на който винаги някой очаква някого...
Симеон Аспарухов, редактор

--------------------

Яна Вълчева е родена на 11 декември 1980 г. в Бургас. По образование е икономист, членува в Дружество "Български писател" - Бургас. Нейни стихове са публикувани в списание "Море", в сборника "Приятели в поезията 4", както и в различни печатни и електронни издания. Редактор е на няколко книги. Песен по нейни стихове участва в Международния музикален фестивал "Златен кестен" - Петрич. Автор на книгите: "Дишам спомени" (поезия, 2010), "Вълшебни златни сърчица" (стихове за деца, 2017), "Миг след лятото" (поезия, 2017), "Чичи и Макс. Сладоледът" (приказки за деца и рисунки за оцветяване, 2018).

Книги, подобни на "В очите на птиците"

Елисавета Багряна. Избрани творби
-10%

Елисавета Багряна. Избрани творби

Елисавета Багряна

4.49 лв.
Атанас Далчев. Избрани творби
-10%

Атанас Далчев. Избрани творби

Атанас Далчев

4.49 лв.
На майка България - стихотворения

На майка България - стихотворения

Георги Връбчев

10.00 лв.
Неизвършени престъпления - поезия

Неизвършени престъпления - поезия

Анастасия Стоева

15.00 лв.
Пойни птици
-10%

Пойни птици

Владислав Христов

12.60 лв.

Други книги от Яна Вълчева

Коментари за "В очите на птиците"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах