Абонамент за бюлетин
В далечното пътуване
-10%

В далечното пътуване

ISBN: 9786191864096
Издател: Жанет 45
Издадена: 2018
Брой страници: 140
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
„Не мога да скрия удоволствието, с което четох книгата на Олга Шурбанова „В далечното пътуване“. Увлекателният разказ, описващ историята на рода и предците на авторката, съдбите, изложени от нея, са интересни, завладяващи, вдъхновяващи. Бих казал, че това е един семеен опус, в който музиката звучи от всеки ред, от всяко изречение. Изключително важно е подобни текстове да се появяват в литературното ни поле, което сякаш напоследък все повече забравя паметта – паметта, която стои в основата на добрата литература и без мисъл за която никое писане не може да претендира за порядъчност и уметност. Няма да споменавам високата грамотност и красивия език, те се подразбират; ще кажа само за изключителната писателска култура, която струи от текста – нещо, напоследък все по-пренебрегвано. Плътни образи, интересни характери, обсебващи случки, сюжет, който е не разпокъсан, а върви плавно и без напрежение.“

Митко Новков

------------------------

Олга Шурбанова е завършила Българската държавна консерватория със специалност „пиано“. Била е музикален редактор във вестниците „Пулс“, „Народна младеж“, „Народна култура“, главен редактор и директор на издателство „Музика“, главен редактор на списание „Ек“ в Държавната агенция за българите в чужбина.
Един от авторитетните ни музикални критици, тя има издадени и шест белетристични книги: „Когато Париж беше твой“ („Народна младеж“, 1977), „Накажи ме с любов“ („Хр. Г. Данов“,1989), „Само душата“ (Издателско ателие „Аб“,1999), „Лично време“ („Жанет 45“, 2002), „Вкус на Моцарт“ („Жанет 45”, 2005), „Mail Jazz“ (съвместно с поета Кръстю Пастухов – ИК „Колибри“, 2011). Като главен редактор на културния двумесечник „Ек“, предназначен за сънародниците ни зад граница, О. Шурбанова е съставител и автор на 101 отпечатани и разпространени в цял свят книжки, прерасли в своеобразна енциклопедия на националната ни история, култура и обществен живот, и на двата сборника „Автономията живот. Срещи с изявени българи в чужбина“ (1997, 2009). Нейни литературни творби са публикувани във всички специализирани издания в страната, някои преведени на полски, немски, английски и арабски език.

Книги, подобни на "В далечното пътуване"

Късчета свят

Късчета свят

Олга Шурбанова

16.00 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.

Други книги от Олга Шурбанова

Коментари за "В далечното пътуване"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах