Абонамент за бюлетин
В градините на любовта
-10%

В градините на любовта

ISBN: 9789547714106
Издател: Кръгозор
Издадена: 2019
Брой страници: 192
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 16.00x16.50
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Световна класика, Поезия, Свети Валентин
Поет, художник, философ, той е един от най-необикновените мъдреци на 20. век. Ливанец по произход, Джубран прекарва по-голямата част от живота си в САЩ. Загадъчната му личност – европейски изтънчена и фина, и ориенталски мъдра и проникновена, продължава да вълнува хората по света.

Афоризмите, притчите и изящната поезия на Джубран за любовта са добре познати на читателите. Те засягат широка гама от човешки вза­имоотношения – страст, желание, идеализирана любов, справедливост, приятелство. В настоящото издание са подбрани както известни фрази на Джубран за любовта, така и по-малко познати.
В книгата са включени притчи, стихове, монолози, диалози, които разглеждат различните нюанси на любовта – любовта като копнеж, желание и страст – магнетизмът, който привлича индивидите един към друг и ги споява в едно цяло. Любовта като състрадание, милосърдие или безусловната любов. Любовта като уважение, толерантност и приятелство. Любовта към родната земя и към хората. Любовта като разбиране на Реалността – проява на Божественото и на Бог.

Когато Любовта ви позове, последвайте я, макар пътеките й да са стръмни и сурови. И когато крилете й се разперят върху вас, отдайте й се. Любовта не обсебва, но и не иска да я обсебят. Защото на любовта й стига любов. И не мислете, че можете да сочите пътя на любовта, защото любовта намери ли ви за достойни, сама ще сочи пътя ви. Любовта няма друго желание, освен да се изпълни!

Книги, подобни на "В градините на любовта"

Пясък и пяна
-10%

Пясък и пяна

Халил Джубран

9.00 лв.
Селма
-10%

Селма

Халил Джубран

5.36 лв.
Сълзи и смях
-10%

Сълзи и смях

Халил Джубран

10.80 лв.
Даровете на живота
-10%

Даровете на живота

Халил Джубран

22.50 лв.
Любовни писма: Халил Джубран до Мей Зияде
-10%

Любовни писма: Халил Джубран до Мей Зияде

Халил Джубран

9.00 лв.

Други книги от Халил Джубран

Коментари за "В градините на любовта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах