Абонамент за бюлетин
Всичко е до промяната

Всичко е до промяната

ISBN: 9786199066171
Издател: Сините Птици
Издадена: 2017
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 22.50 лв.
Цена: 22.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Езотерика и теософия
„Ако нещо може да бъде направено за бъдещето – сега е моментът. В противен случай, великата еволюция на съзнанието във Вселената ще изчезне – и това не е само голяма загуба за земята, а за цялото съществувание.“

Промяната е най-същественото качество на живота, но промяната е несигурност. В тази книга Ошо ни учи да приемем промяната, вместо да се страхуваме от нея. Макар че Ошо е известен най-вече като учител по медитация, в тази разтърсваща книга той отправя своя призив към света, своя зов за пробуждане. Необходима е „Революция на съзнанието“, за да се справим с корените на настоящата глобална икономическа, екологична и социална криза. Ошо засяга въпроси, които принципно са от сферата на политиката, науката и социологията. Той коментира сложни теми като генното инженерство, свръхнаселеността и масовото затъпяване на хората поради разрушената образователна система. Той разкрива провала на институции като семейството и брака, заедно с разрушителните сили на национализма и религиозния фундаментализъм.

Според него истинският корен на проблемите е човешката неосъзнатост. И въпреки че много от решенията, които той предлага, може да звучат радикално, е добре да помним, че това, което е било радикално в миналото, днес се счита за здрав разум. Както е казано в увода на книгата:

„ … не става въпрос за това дали сте съгласни с идеите на Ошо или не, а дали имате куража поне да признаете, че неговите идеи са на дневен ред.“ От векове хората са били затворници на несъзнателните си страхове и алчност. В това революционно ръководство за промяна, Ошо предлага визията за едно напълно осъзнато човешко същество – единственото същество, което е способно да създаде „златно бъдеще“ за тази красива планета, която споделяме.

Книги, подобни на "Всичко е до промяната"

Любовни писма до живота

Любовни писма до живота

Ошо

19.60 лв.
Медитация за заети хора

Медитация за заети хора

Ошо

19.60 лв.
Дзен Таро

Дзен Таро

Ошо

84.00 лв.
Емоции

Емоции

Ошо

21.99 лв.
Магия с връв и възли
-10%

Магия с връв и възли

Бранди Уилямс

19.80 лв.

Други книги от Ошо

Коментари за "Всичко е до промяната"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах