Абонамент за бюлетин
Всеки ден крие в себе си друг

Всеки ден крие в себе си друг

ISBN: 9786197153453
Издател: ICU
Издадена: 2019
Брой страници: 144
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.90 лв.
Цена: 12.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
9 кратки, но разтърсващи пътешествия в сборника „Всеки ден крие в себе си друг“ от Гаст Грьобер, получили Европейска награда за литература 2016 г.

Всеки ден крие в себе си друг е сборник от девет разказа с фокус върху онзи разтърсващ момент, когато нещо прекъсва плавния ритъм на живота ни и ни поставя лице в лице с предизвикателството да преосмислим всичко. За да продължим, трябва да сменим гледната точка - друг избор няма.

Героите на Грьобер до един са белязани от някакъв вид загуба - по един или друг начин. Независимо от обстановката, действието неизменно се разгръща в родната страна на автора, Люксембург. Стилът на писателя е новаторски, ритъмът на словото му кореспондира с начина на мислене на героите и ситуациите, в които те са поставени: трескавото стакато може да премине в забавен каданс.

Това е третата книга на автора, която затвърждава способността на Грьобер да описва майсторски ежедневието. Защото литературата е друга реалност, както обича да подчертава.

Гаст Грьобер е носител на Наградата на Люксембург 2014 и Европейската награда за литература 2016. Всеки ден крие в себе си друг е дебютът му на български. По лична препоръка на автора, преводът е от немски, като немската версия е дело на творческия тандем Гаст Грьобер - Роберт Стефен, редактор и издател на автора. Двамата обогатяват текста с бележки за някои специфични за Люксембург топоними и думи.

За мен е чест и удоволствие, че държите в ръце този сборник. Докато го пишех в мъничък Люксембург, изобщо не съм предполагал, че това е възможно. Някои от разказите, които ще прочетете, може да влязат в конфликт с личния ви опит или просто да са различни от него. Писането и четенето са начини да откриваме и осмисляме гледни точки, моменти на размисъл. Това е третата книга на автора, която затвърждава способността на Грьобер да описва майсторски ежедневието. Защото литературата е друга реалност, както обича да подчертава самият той.

Книги, подобни на "Всеки ден крие в себе си друг"

Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Други книги от Гаст Грьобер

Коментари за "Всеки ден крие в себе си друг"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах