Абонамент за бюлетин
Всеки ден крие в себе си друг

Всеки ден крие в себе си друг

ISBN: 9786197153453
Издател: ICU
Издадена: 2019
Брой страници: 144
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.90 лв.
Цена: 12.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
9 кратки, но разтърсващи пътешествия в сборника „Всеки ден крие в себе си друг“ от Гаст Грьобер, получили Европейска награда за литература 2016 г.

Всеки ден крие в себе си друг е сборник от девет разказа с фокус върху онзи разтърсващ момент, когато нещо прекъсва плавния ритъм на живота ни и ни поставя лице в лице с предизвикателството да преосмислим всичко. За да продължим, трябва да сменим гледната точка - друг избор няма.

Героите на Грьобер до един са белязани от някакъв вид загуба - по един или друг начин. Независимо от обстановката, действието неизменно се разгръща в родната страна на автора, Люксембург. Стилът на писателя е новаторски, ритъмът на словото му кореспондира с начина на мислене на героите и ситуациите, в които те са поставени: трескавото стакато може да премине в забавен каданс.

Това е третата книга на автора, която затвърждава способността на Грьобер да описва майсторски ежедневието. Защото литературата е друга реалност, както обича да подчертава.

Гаст Грьобер е носител на Наградата на Люксембург 2014 и Европейската награда за литература 2016. Всеки ден крие в себе си друг е дебютът му на български. По лична препоръка на автора, преводът е от немски, като немската версия е дело на творческия тандем Гаст Грьобер - Роберт Стефен, редактор и издател на автора. Двамата обогатяват текста с бележки за някои специфични за Люксембург топоними и думи.

За мен е чест и удоволствие, че държите в ръце този сборник. Докато го пишех в мъничък Люксембург, изобщо не съм предполагал, че това е възможно. Някои от разказите, които ще прочетете, може да влязат в конфликт с личния ви опит или просто да са различни от него. Писането и четенето са начини да откриваме и осмисляме гледни точки, моменти на размисъл. Това е третата книга на автора, която затвърждава способността на Грьобер да описва майсторски ежедневието. Защото литературата е друга реалност, както обича да подчертава самият той.

Книги, подобни на "Всеки ден крие в себе си друг"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Гаст Грьобер

Коментари за "Всеки ден крие в себе си друг"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах