Абонамент за бюлетин
Волният народец

Волният народец

ISBN: 9789544221140
Издател: Архонт-О
Издадена: 2023
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Нещото, за което мечтае 9-годишната Тифани е да стане вещица, да се сдобие със собствена островърха шапка и да бъде веща във всички магически неща. Може би едно замахване с тиган ще бъде достатъчно да промени света ?? Разберете във „Волният народец“.

Книгите от поредицата „Тифани Сболки“ са ориентирани повече към младата аудитория, но и тук Тери Пратчет забърква универсални истини и любими герои от Диска, така че никой читател да не скучае.

Във „Волният народец“ Тифани и читателите за първи път се срещат с Нак Мак Фигъл - малки сини разбойници, които за нула време ще ви скрият шапката (буквално и преносно). Диалектът им и звучното „Кривунци!“ ще ви забавляват от сърце, а колоритните им образи и щуротии ще ви погълнат до уши в наслада в новата история от Диска.

Братчето на Тифани е отвлечено от феите, а кандидат-вещицата може да разчита единствено на сънищата си за мъдростта на баба Сболки и на тумбата сини човечета.

Магията е умението да правиш и да знаеш един факт повече - с това убеждение героинята на сър Тери Пратчет се гмурка в голямото приключение, което най-вероятно често пъти ще поражда несдържан смях у вас и много усмивки. Фентъзи роман за израстването и откриването на себе си, за вещици и за феи, железни тигани, фигълски традиции и още много други.

Беда грози чифлика на Сболки. От чукарите се спускат кошмари. А братчето на Тифани Сболки е отвлечено от кралицата на феите (макар че според Тифани това не е чак толкова зле).

Тифани обаче трябва да го върне у дома. За целта разполага с оръжие (един тиган), магическата книга на баба си (е, всъщност „Болести по овцете“) и...

Кривунци! Ами назе, бе, главоулава!

... о, да. С нея са и Нак Мак Фигъл, Волният народец, войнствените, крадливи дребни синьокожи пиктсита, които са изхвърлени от странат на феите за пиянство и размирици...

Книги, подобни на "Волният народец"

Едно драсване на перото
-10%

Едно драсване на перото

Тери Пратчет

24.30 лв.
Пощоряване

Пощоряване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Опаричване

Опаричване

Тери Пратчет

12.00 лв.
Алергия към магия
-10%

Алергия към магия

Тери Пратчет

26.10 лв.
Автентичната котка
-10%

Автентичната котка

Тери Пратчет

12.60 лв.

Други книги от Тери Пратчет

Коментари за "Волният народец"
Andres - 24/05/2012
This makes everything so comltpeely painless.

узунов - 22/01/2012
Пингвините вече започват да си развалят отношенията с много издателства, така е като бавите плащанияа ... и Тери го няма при вас ... предстоящо издание, хахаха!

Mr. Nobody - 08/01/2012
Книгата е невероятна. Препоръчвам я на всеки. Ако преди това не сте чели Пратчет, тази книга не 100%, ами 1000% ще ги зариби. Искам да изкажа благодарности специално към преводчката Катя Анчева.

. - 05/01/2012
Все едно чета картона на някой човек в лудницата, а не резюме на книга. :D Така и не можах да се навия да чета нещо негово, а много ми го хвалят. Всеки път се заканвам и след това виждам резюмето...

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах